UPS en TU/e creëren duurzame verpakkingsoplossing voor mode-industrie

Persbericht van UPS

UPS Pret à Transporter Challenge daagt TU/e studenten uit om duurzame verpakkingsoplossing te ontwerpen

AMSTERDAM, 12 april 2011 - UPS (NYSE: UPS) kondigt vandaag de samenwerking met de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) aan voor de ontwikkeling van een duurzame, herbruikbare verpakkingsoplossing voor hoogwaardige mode-items. In de UPS Pret à Transporter Challenge moeten studenten van de TU/e ideeën ontwikkelen voor een duurzaam verpakkingsconcept evenals een systeem dat groot- en kleinhandelaars in de modesector in staat stelt de verpakking te herbruiken. Het winnende concept wordt op 10 juni bekend gemaakt en zal dienen als de basis voor de commerciële implementatie van UPS's nieuwe verpakkingsoplossing.

De huidige oplossingen in de mode-industrie om kleding hangend te vervoeren zijn over het algemeen relatief duur en niet altijd gebruiksvriendelijk. Als grote logistieke dienstverlener in onder andere de mode-industrie constateert UPS bovendien een toenemende vraag naar alternatieve verpakkingsoplossingen die zowel duurzaam als herbruikbaar zijn.

De UPS Pret à Transporter Challenge nodigt studenten van verschillende departementen van de TU/e uit om een voordelige, duurzame en herbruikbare verpakking te ontwerpen waarmee UPS hoogkwalitatieve kleding hangend kan vervoeren via haar expressnetwerk. De studenten kunnen gebruik maken van een variëteit aan herbruikbare materialen en worden uitgedaagd om - letterlijk - 'out of the box' te werken en verder te denken dan de traditionele kartonnen doos. De ontwerpwedstrijd heeft een bijkomende component waar studenten wordt gevraagd om een efficiënt systeem te integreren dat de gebruikers in staat stelt om de verpakking eenvoudig op te bergen of te transporteren voor hergebruik.

"De samenwerking tussen UPS en studenten in technisch ontwerp is een spannend vooruitzicht voor alle betrokkenen. UPS hecht veel belang aan het ontwikkelen van innovaties die bijdragen aan bedrijfsoplossingen, in dit geval binnen de textiel- en mode industrie. Daarom is de samenwerking met de TU/e, met haar rijkdom aan creatief en technologisch talent, een uitstekend voorbeeld van deze ambitie", volgens Harld Peters, country manager, UPS Benelux.

Henri in 't Groen, project manager bij de TU/e: "TU/e heeft een sterke achtergrond in industrieel ontwerp en innovatieve, duurzame oplossingen. De UPS Pret à Transporter Challenge past perfect bij onze expertise en biedt belangrijke praktische ervaring en erkenning voor onze studenten. De samenwerking biedt de TU/e bovendien een mooie kans om onze internationale status als kennisinstituut te versterken."

Op 27 mei worden de drie beste duurzame verpakkingsoplossingen en het bijbehorende systeem voor hergebruik en verzending gepresenteerd door de studenten en geëvalueerd door een jury van experts van UPS, TU/e en Textilia.

Het winnende concept wordt bekend gemaakt en getoond tijdens de projecttentoonstelling van de TU/e op 10 juni 2011. Het winnende concept wordt gebruikt als basis voor implementatie door UPS. Het winnende team wordt beloond met een bezoek aan UPS in de Verenigde Staten.

Volg de TU/e studenten en het proces van hun conceptontwikkelingen in de UPS Pret à Transporter Challenge op http://www.textilia.nl/ups.

*

Links:
http://www.ups.com



Razende Robot Reporter