Gemeente Barneveld


Barneveld heft Baron van Nagellstichting op

Baron van Nagell

In 1929 is door de heer A.W.J.J. Baron van Nagell een stichting opgericht met als doel te zorgen voor een aanvullende pensioenvoorziening voor de pleegzusters vanaf 55 jaar van de verenigingen van het Groene Kruis in Barneveld. Deze aanvullende pensioengelden (maximaal 600 gulden (272 euro) per persoon per jaar) moeten worden betaald uit de inkomsten van de stichting. De stichting bezit momenteel EUR 3.700,- aan spaargeld en EUR 2.000 aan obligaties.

Het college van burgemeester en wethouders, tevens het bestuur van de stichting, heeft besloten de Baron van Nagellstichting op te heffen. In 2005 heeft een laatste betaling plaatsgevonden aan vijf zusters. Uit telefonische navraag in 2009 bleek dat twee zusters niet meer in leven zijn.

Het college wil de drie overgebleven zusters een slotuitkering van EUR 250,- geven en de stichting opheffen, omdat er voor zover bekend geen aanwas is die in aanmerking komt voor een aanvulling op het pensioen. Het saldo dat overblijft wordt uitgekeerd in twee gelijke delen aan twee stichtingen die in de lijn van de doelstellingen van de Baron van Nagellstichting liggen: het Florence Nightingale Instituut en Medische Missiezusters. Eventuele belanghebbenden hebben 2 maanden de tijd om te reageren op het besluit van het bestuur van de Baron van Nagellstichting.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl