Gemeente Haaksbergen


Schuurinbraken


12-04-2011 Zitgrasmaaiers vormen een belangrijk doelwit

Politie Twente houdt in samenwerking met de gemeente Haaksbergen maandagavond 18 april een bijeenkomst over de schuurinbraken in het buitengebied van Haaksbergen. Alle bewoners van het buitengebied van Haaksbergen die meer willen weten over de schuurinbraken, worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst die plaatsvindt om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Trefkoel aan de Noor 111 in Buurse.

Het laatste jaar wordt het buitengebied van Haaksbergen getroffen door series schuurinbraken. Deze vinden met name plaats in het buitengebied van Buurse, Sint Isidorushoeve en de Veldmaat. Ook elders in Twente komen deze schuurinbraken veel voor. Dit is voor de bewoners een zorgwekkende en zeer vervelende situatie.

Politie en gemeente willen samen met bewoners de aanpak van de schuurinbraken bespreken. Burgemeester Pieter van Veen, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid binnen de gemeente Haaksbergen, opent de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst krijgen bewoners alle gelegenheid om zich te uiten en om vragen te stellen. De politie vertelt over de actuele situatie en de aanpak van schuurinbraken tot nu toe en geeft de bewoners enkele inbraakpreventietips. Ook tijdens de informatieavond surveilleert de politie extra in het buitengebied.