Gemeente Hilversum

Huisstijlverandering bij WisselWerk

Van WisselWerk naar Werkplein Gooi Zuid

Op 12 april verdwijnt het WisselWerk-logo aan de buitenkant van het gebouw waar de afdeling Sociale zaken van de gemeente Hilversum en het UWV WERKbedrijf zijn gehuisvest. Wethouder Sociale Zaken, Jan Rensen, zal een nieuw gevelbord met een nieuw logo, namelijk het werkplein Gooi Zuid-logo, om 15.00 uur onthullen.

De nieuwe gevelaanduiding is een stap in de huisstijlverandering van WisselWerk naar Werkplein Gooi Zuid.

Waarom een huisstijlverandering?

WisselWerk was sinds 2002 de naam van het bedrijfsverzamelgebouw (UWV, CWI, gemeente en enkele derden) en sinds 2005 de naam van de 'toonkamer': de voorloper van het Werkplein. Deze naam gaat verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt de naam Werkplein Gooi Zuid met een eigen logo. Deze verandering is een gevolg van een landelijke ontwikkeling waar ook de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Hilversum en het UWV WERKbedrijf in meegaat.

Landelijk zijn er nu ongeveer honderd werkpleinen waarop tussen de afdeling Sociale Zaken van gemeenten het UWV WERKbedrijf steeds intensiever wordt samengewerkt. Door deze samenwerking wordt de dienstverlening aan de klant `werkgever' en aan de klant `werkzoekende' als één logisch geheel aangeboden. De invoering van de werkpleinen op landelijk niveau leidt dus tot een eenduidig beeld bij klanten. Iedereen kan terecht bij het werkplein voor hulp bij het zoeken en vinden van werk. Werkgevers zullen weten dat ze bij een werkplein terecht kunnen voor informatie en advies.

De nieuwe naam `Werkplein Gooi Zuid' gaat steeds vaker gebruikt worden. Nu dus aan de buitenkant van het gebouw, maar binnenkort ook op bijvoorbeeld brochures, briefpapier etcetera.