Project Gemeente Westland

Havenbedrijf komt naar Naaldwijk

Het Havenbedrijf komt naar Naaldwijk

Publicatiedatum: 12-04-2011

Naaldwijk is de laatste locatie die het Havenbedrijf Rotterdam aandoet tijdens een uitgebreide tour door de regio. Op maandag 18 april, van 17.30 tot 21.00 uur, zijn de inwoners van Naaldwijk van harte welkom in het Westlandtheater de Naald.

Tijdens deze informatiemarkt draait het om uitwisseling: de medewerkers van het Havenbedrijf vertellen wat er op dit moment speelt in de haven en de bewoners van Naaldwijk kunnen hun vragen en opmerkingen kwijt over alle mogelijke aan de haven gerelateerde onderwerpen. In een aparte presentatie doet het Havenbedrijf een aantal ideeën over de haven-van-de-toekomst uit de doeken.

Hans Smits, president directeur van het Havenbedrijf: "We organiseren deze `Havenbedrijf-op-tournee'-bijeenkomsten omdat we de contacten met én de mening van onze buren belangrijk vinden. Wat vinden zij van de haven en het Havenbedrijf? Wat gaat er goed, wat kan beter en welke vragen leven er?"

Deze informatiemarkt is de laatste in een serie van elf en richt zich specifiek op de aanleg van een Nieuwe Westelijke Oeververbinding. Er zijn op deze avond ook specialisten van het Havenbedrijf op het gebied van de lange termijn ontwikkeling van de haven, Maasvlakte 2 en recreatie in de haven. De bijeenkomst duurt van 17.30 tot 21.00 uur. Om 18.30 en 19.30 is er een korte, identieke presentatie over de haven in 2030. Op de informatiemarkt zijn ongeveer acht specialisten van het Havenbedrijf aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Door deze opzet kunnen bewoners op een tijdstip dat hen schikt binnenlopen. De avonden zijn géén formele inspraakbijeenkomsten over een specifiek onderwerp.

Om de bekendheid van de bijeenkomsten te vergroten wordt lokaal `campagne gevoerd'. Het belangrijkste onderdeel daarvan is een ansichtkaart met daarop een bewoner uit de betreffende plaats die vertelt wat hij of zij van de haven vindt en wat men zich afvraagt. De ansichtkaart wordt huis-aan-huis verspreid in de dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.portofrotterdam.com/optournee. Op de website is na elke bijeenkomst ook een verslag van de avond te vinden.

Informatiemarkt
Maandag 18 april
17.30 - 21.00
Westlandtheater de Naald
Stokdijkkade 3
2671 GW Naaldwijk

Bron: Havenbedrijf