Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 12-04-2011

Tijdelijk huisverbod voor huiselijk geweldpleger

TILBURG: De politie heeft namens de burgemeester van Tilburg, een tijdelijk huisverbod uitgereikt aan een 43-jarige Tilburger. De verdachte was maandag 11 april 2011 opgepakt op verdenking van huiselijk geweld. Zijn vrouw (48) meldde zich in het politiebureau om aangifte te doen vanwege mishandeling. Naar aanleiding van opgelopen spanningen was ze door haar echtgenoot geschopt was en met haar kin tegen de verwarming gevallen. Ze vertelde dat het al de vijfde keer was dat haar man fysiek geweld tegen haar gebruikte. De politie arresteerde de man vervolgens in de woning van het stel (in de wijk de Reeshof). Inmiddels zijn er getuigen verhoord en is de verdachte in verzekering gesteld. Naar aanleiding van het politieonderzoek volgde het advies aan de burgemeester om een
tijdelijk huisverbod op te leggen. De verdachte onderkende de noodzaak van het huisverbod en heeft tijdelijk elders onderdak gezocht.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij (of zij) ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen. Het huisverbod wordt opgelegd door de burgemeester en daarna uitgereikt door de politie. De politie informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

Te voet verder na tweede bekeuring rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Een 27-jarige inwoner van Tilburg moest zijn weg te voet vervolgen nadat hij voor de tweede keer in korte tijd betrapt was op het rijden zonder rijbewijs. De man werd maandagavond 11 april om 21.45 uur achter het stuur vandaan gehaald door politieagenten. Hij reed toen in een Nissan Micra over de Ringbaan Zuid. Hij kreeg opnieuw een bekeuring wegens het rijden zonder rijbewijs en moest zijn ter plekke auto achterlaten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-04-2011 12:57 | © Regio Midden en West Brabant |