Gemeente Gorinchem


Startschot inschrijving Jeugdtriatlon Gorinchem

GORINCHEM, 11 april 2011 - Op maandagavond 2 mei wordt voor de 13e keer de jeugdtriatlon 2011 gehouden. Tussen 18:45 en 20:30 kunnen de sportievelingen van basisschoolgroepen 6, 7 en 8 en de 1e en 2e klassen van middelbare scholen een intensief parcours afleggen. De triatlon wordt georganiseerd door Gorinchem Beweegt in samenwerking met het Caribabad en de Jumbo. Vanaf vandaag kun je inschrijven voor dit unieke spektakel!

Niet alleen voor diehards
Een triatlon bestaat uit zwemmen, fietsen en lopen. Bij een originele triatlon moeten sporters maar liefst 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en daar achteraan nog een marathon (42,195 kilometer) lopen. Bij de Gorcumse Jeugdtriatlon worden de afstanden aangepast zodat iedereen het parcours kan volbrengen. Alle deelnemers krijgen een certificaat Want een keer meedoen aan een triatlon is belangrijker dan winnen!

Sportief evenement, sportieve partners
Gorinchem Beweegt organiseert dit evenement voor de 13e keer. In 2010 waren er maar liefst 160 deelnemers! Devie de Ronde, coördinator van dit Evenement: "Het evenement is een mooie manier om jeugd en jongeren de gelegenheid te geven om eens aan een triatlon mee te doen". Het Caribabad stelt het zwembad ter beschikking en supermarkt Jumbo zorgt voor een gezonde traktatie na afloop.

Inschrijven
Je kunt gratis inschrijven via een formulier dat je op school krijgt via Gorinchem Beweegt of via de docent Lichamelijke Opvoeding. Je kunt ook een mail sturen met je naam, leeftijd, school en klas/groep, naar Devie de Ronde van Gorinchem Beweegt. D.d.ronde@gorinchem.nl Voor meer informatie kun je bellen naar Devie de Ronde, (06)10 33 49 68. Of neem een kijkje op de website van Gorinchem beweegt www.gorinchembeweegt.nl