Gemeente Dalfsen

Woonlasten blijven het laagst in Dalfsen

12-04-2011

Wethouder Goldsteen is verheugd te kunnen meedelen dat van alle Overijsselse gemeenten de gemeente Dalfsen ook dit jaar weer de laagste gemeentelijke woonlasten heeft.

Landelijk gezien staat de gemeente Dalfsen op de zesendertigste plaats. Dit is gebleken uit de COELO Atlas van de lokale lasten 2011 van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin staan alle woonlasten van de Nederlandse gemeenten. Deze woonlasten zijn opgebouwd uit de onroerendzaakbelasting, rioolheffing, afvalstoffenheffing, na aftrek van eventuele heffingskorting. Het bedrag is in euro's per jaar per huishouden.

Volgens wethouder Goldsteen heeft de gemeente Dalfsen gekozen voor een evenwichtig financieel beleid over een langere periode. Ondanks dat in 2010 besloten is om het tarief voor de onroerende zaakbelasting in 2011 extra te verhogen met 7% exclusief inflatiecorrectie zijn de woonlasten in Dalfsen voor 2011 het laagst gebleven van alle Overijsselse gemeenten.

Onderstaand de gegevens van een aantal omliggende gemeenten en het gemiddelde van de provincie Overijssel gewogen naar het aantal inwoners.