Stichting FOM 7 april 2011

Nieuwe editie FOM expres online

De eerste editie van de FOM expres van 2011 is verschenen. In het twaalf pagina's dikke informatiebulletin van FOM vindt u interessante nieuwsartikelen en achtergrondinformatie over de Stichting FOM, de FOM-instituten de Beheereenheid Universitaire Werkgroepen. vergroten FOM expres april 2011
Klik hier om de FOM expres te downloaden.

In deze april-uitgave vindt u onder meer nieuws over de installatie van twee FOM-focusgroepen, de relocatie van het FOM-Instituut voor Plasmafyscia naar de TU/e met daarop aansluitend een interview met de nieuwe instituutsdirecteur prof.dr.ir. Richard van de Sanden. De FOM expres besteedt ook aandacht aan de LHC, de FOM-Projectruimte, de start van NanoNextNL en het programma 'Towards biosolar cells'. In de rubriek 'Kunststukjes' vertelt FOM-werkgroepleider prof.dr. Tom Gregorkiewicz over zijn onderzoek aan silicium. Tot slot doet prof.dr. Carlo Beenakker verslag van de uitreiking van de Nobelprijs voor de natuurkunde 2010. En bent u deelnemer geweest aan Physics@FOM Veldhoven 2011? Dan vindt u op pagina 8 en 9 vindt u een uitgebreid verslag van de bijeenkomst met een fotoreportage.

Op www.fom.nl/fomexpres kunt u het april-nummer zelf downloaden. Als u de FOM expres per post wilt ontvangen kunt u een e-mail sturen naar info@fom.nl.