Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-04-2011

Vier aanhoudingen na inbraak in loods

ZUNDERT: De politie kreeg dinsdag even na 01.00 uur melding van een inbraak in een houten loods aan de Achtmaalseweg. Een getuige zag dat vier mannen aan het inbreken waren in de loods en alarmeerde de politie. De getuige gaf alles wat er gebeurde bij de loods door aan de politie. Deze konden in Rijsbergen in de Sint Bavostraat twee
voertuigen met hierin vier mannen die voldeden aan het signalement aanhouden. Het gaat om een 23-jarige man, een 26-jarige man, een 22-jarige - en een 19-jarige man uit Breda. Het viertal was in bezit van inbrekerswerktuig. Beide voertuigen werden ook meegenomen. De politie verricht verder onderzoek.
De bewoner van het pand wat bij de loods hoort kwam thuis op het moment dat de politie bij de woning was. Samen met hem werd naar de schade aan de loods gekeken. Het bleek om verse schade te gaan. Eind februari werd ook al ingebroken in de loods. Toen werd ook schade aan de loods aangericht. Toen hield de politie twee andere verdachten aan in de omgeving. Van de gedupeerde is wederom aangifte opgenomen.

Vrouw mishandeld door bekende

BREDA: Maandagavond rond 21.30 uur werd een 28-jarige vrouw uit Breda op de Ginnekenweg mishandeld door een bekende. De vrouw verklaarde dat de man een vriend van haar was die met haar wilde praten. Toen ze dit weigerde kwam de man bij haar woning langs, greep de vrouw bij de keel en sloeg haar. Ook pakte de man de vrouw vast en sleepte haar over straat. Ze kwam hierbij ten val. Een buurman die de vrouw te hulp wilde schieten, werd ook mishandeld.
Een getuige alarmeerde de politie. Een 34-jarige man uit Essen is aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek en verhoor.
Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Boze klant gooit vaas stuk

SINT WILLEBRORD: Maandagmiddag alarmeerde een ondernemer uit de Dorpsstraat de politie. Een klant had tijdens een discussie over een reparatie van zijn horloge een vaas met bloemen naar het hoofd van de eigenaresse van de zaak gegooid. De vrouw werd niet geraakt, maar de vaas sneuvelde. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De 36-jarige verdachte uit Sint Willebrord verklaarde dat hij de vaas stuk had gegooid, maar nooit de bedoeling had gehad iemand te raken. Hij gaf aan de vaas te willen vergoeden, maar alleen als de winkelier de reparatie van zijn horloge voor zijn rekening zou nemen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreigen echtgenote met mes

BREDA: Een bewoonster van een pand in de wijk Tuinzigt alarmeerde de politie maandagmiddag nadat ze bedreigd was door haar man. De 40-jarige Bredase verklaarde tegenover de agenten dat haar man veel had gedronken die dag en haar en haar dochter uitschold. Uiteindelijk bedreigde hij haar zowel verbaal als met een mes. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De 40-jarige man is aangehouden in de woning en in verzekering gesteld voor verhoor en verder onderzoek.

Hennepkwekerij gevonden na inbraakmelding

BREDA: Een getuige meldde maandag even na 23.00 uur gerommel te horen in een leegstaande woning in de Hobokenstraat. Agenten gingen
poolshoogte nemen bij de woning en troffen een hennepkwekerij met ongeveer 750 hennepplanten aan in de flatwoning. De hennepkwekerij is geruimd. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging.
Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie zoekt uit wie er ingeschreven staat in de woning en zal de eigenaar van de kwekerij ter verantwoording roepen.

Automobiliste slaat over de kop door bij

SCHIJF: Een 24-jarige inwoonster van Oudenbosch reed maandagavond even voor 19.00 uur over het Oude Kerkpad toen er een bij door het geopende raam naar binnen vloog. De vrouw schrok en probeerde het beest te verjagen. Hierbij kwam ze in de berm terecht en reed tegen een boom. Haar auto sloeg over de kop en kwam ondersteboven tot stilstand. De vrouw kon op eigen kracht de auto verlaten en de hulpdiensten
alarmeren. Ze hield een wond aan haar arm en kneuzingen over aan het ongeval. Hieraan is ze behandeld in het Sint Franciscus ziekenhuis. Haar auto was total loss en is weggetakeld.

390 bekeuringen bij snelheidscontrole

BREDA: Het verkeershandhavingsteam van de politie hield maanden tussen 15.30 uur en 21.45 uur een snelheidscontrole aan de La Reijweg. In totaal zijn 3163 passerende voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 390 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u, terwijl op deze weg 50 km/u is toegestaan. Ook werd er een bromfietser geflitst met 75 km/u, terwijl voor bromfietsers een snelheid van maximaal 45 km/u geldt binnen de bebouwde kom.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-04-2011 13:41 | © Regio Midden en West Brabant |