Gemeente Best

Contracten voor Het Molenhuis getekend

12-04-2011

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis van Best zijn de overeenkomsten getekend die de nieuwbouw van Het Molenhuis in Best mogelijk maken. Het Molenhuis is een nieuwbouwcomplex aan de noordzijde van de Molenstraat, waar veertien jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking onder begeleiding gaan wonen.

Voor de bouw van het complex, dat is ontworpen door architect Peter Haane uit Maastricht, is onlangs een aantal tweekappers aan de Molenstraat gesloopt. Volgens planning wordt voor de zomer begonnen met de bouw van het complex. De oplevering is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012.

Wethouder Theo Reijnders spreekt openingswoord uit. Wethouder Theo Reijnders was blij dat, na een voorgeschiedenis van jaren,
nu eindelijk de handtekeningen gezet konden worden. Foto: Michiel Wasmus

Samenwerking
Om de realisatie van Het Molenhuis mogelijk te maken sloegen de Stichting Molenhuis, de gemeente Best, Domein en Cello, ondersteund door Mee, de handen ineen. De gemeente levert de grond, Domein zorgt voor de huisvesting en Cello levert de benodigde zorg aan de bewoners die zijn verenigd in de Stichting Molenhuis.

De partijen ondertekenden op 5 april een aantal overeenkomsten: een grond-, huur-, samenwerkings- en een driepartijenovereenkomst. De toekomstige bewoners van het nieuwbouwcomplex aan de Molenstraat in Best hebben hun handtekening gezet onder een bewonersovereenkomst.

Blije gezichten na de ondertekening van het contract. v.l.n.r. Paul Gondrie (wethouder gemeente Best), Toine van der Pol (Cello), Hilde van der Herten (Domein), Frans Smits (Stichting Molenhuis), Antoon van den Heuvel (Stichting Molenhuis), Henk de Laat (stichting Molenhuis) en Annelies van den Boogaart (MEE) na de ondertekening
van de contracten voor het nieuw te bouwen Molenhuis. Foto: Michiel Wasmus

---