Pauw, Giphart en Roorda in Leeslicht boekenserie

Persbericht van Stichting Lezen & Schrijven

Drie nieuwe titels beschikbaar in eenvoudige taal

Dit voorjaar zijn er drie nieuwe boeken in de boekenserie Leeslicht opgenomen: Het gouden uur van Karin Giphart, Drift van Marion Pauw en het speciaal voor deze reeks geschreven De biecht van Mickey Roorda. Leeslicht is een serie boeken in eenvoudige taal voor volwassen die moeite hebben met lezen. Karin Giphart over haar boek: "Ik heb het niet zelf herschreven, want dat is moeilijker dan je denkt. Ik ben er erg trots op dat mensen die wat meer moeite hebben met lezen nu ook kunnen genieten van mijn boek."

Hoe is het om te ontdekken dat de partner met wie je al 23 jaar getrouwd bent, niet kan lezen of schrijven? Dat is te lezen in de verhalenbundel Het gouden uur. De vier verhalen gaan over het meest indrukwekkende uur van iemands leven, zoals het eerste uur na een auto-ongeluk - door medici 'het gouden uur' genoemd. De originele bundel van Karin Giphart bevat in totaal 24 verhalen en verscheen in augustus 2010.

Drift is gebaseerd op de verdwijning van Natalee Holloway in 2005 en gaat over Jill.
Jill verhuist met haar vriend naar Aruba. Hij is veel aan het werk en als afleiding gaat Jill een duikcursus volgen. Jill komt erachter dat haar duikleraar betrokken is bij de verdwijning van een Amerikaans meisje en komt terecht in een web van intriges. Het origineel van Marion Pauw verscheen in 2007.

De biecht is, in tegenstelling tot de meeste boeken in Leeslicht, geen vereenvoudiging van een origineel. Het is speciaal geschreven voor laaggeletterden. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Maria verlooft zich met Jan, maar niemand weet dat ze eigenlijk verliefd is op Sjors (de man van haar zus én de broer van Jan). Na de oorlog neemt Maria een beslissing. Wat volgt is een relaas over een onmogelijke liefde in oorlogstijd.

Over Leeslicht
Leeslicht is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Doel van de boekenserie is om te komen tot een structureel aanbod van gemakkelijk leesbare boeken voor (jong) volwassenen. Nederland telt anderhalf miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook veel kinderen en jongeren kampen met taalachterstanden. Leeslicht bevat nu 26 titels. Sinds de uitgave van het eerste Leeslicht-boek in 2007 zijn inmiddels meer dan 33.000 exemplaren verkocht.

Links:
http://www.leeslicht.nl



Razende Robot Reporter