Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 12-04-2011

Kinderen stuipen op het lijf gejaagd; politie arresteert automobilist

ROOSENDAAL: Een 28-jarige man uit Roosendaal joeg met zijn
verkeersgedrag enkele schoolkinderen de stuipen op het lijf. De politie arresteerde de automobilist op verdenking van bedreiging en
verkeersgevaarlijk rijgedrag.

Het incident gebeurde maandagmiddag 11 april 2011 rond 15.45 uur op de Voltastraat. Een taxibusje was onderweg met vijf schoolkinderen. Op de kruising van de Voltastraat met de Rontgenstraat ging er kennelijk iets niet goed, want de bestuurder van een zwarte Seat reageerde boos op het verkeersgedrag van de taxichauffeur. De boze automobilist achtervolgde het bus om even verderop het taxibusje klem te rijden. Beide voertuigen raakten elkaar en de 28-jarige automobilist stapte boos uit.

Uit bescherming naar zijn jeugdige passagiers en zichzelf deed de taxichauffeur zijn portier op slot en zijn raam dicht. De bestuurder van de Seat werd daardoor nog agressiever en sloeg een paar keer tegen het raam aan. De kinderen in het busje waren daarvan erg van
geschrokken. De chauffeur reed weg en werd opnieuw nog een tijdje achtervolgd door de boze automobilist. Ondertussen was de politie gewaarschuwd. Nadat ze de taxichauffeur gesproken hadden, gingen de agenten op zoek naar de zwarte Seat. Tijdens hun zoektocht werden ze aangesproken door de 28-jarige verdachte. Hij meldde zichzelf omdat hij wist dat de politie gewaarschuwd was.

De man werd gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Daar verklaarde hij dat hij zich al langer irriteert aan het rijgedrag van de bestuurders van busjes met schoolkinderen. Hij was van mening dat de chauffeurs onverantwoord snel rijden en de kinderen in gevaar brengen. Toen hij vandaag hard in de remmen moest voor zo'n schoolbusje sloegen de stoppen bij hem door. Hij bekende dat hij op het raam had staan bonken. De man had spijt van zijn gedrag en toonde zich bereid om de ontstane schade te vergoeden. Na het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Afslaande automobilist schept passerende scooter

BERGEN OP ZOOM: De politie behandelde dinsdagmorgen 12 april 2011 een verkeersongeval op de kruising Antwerpsestraat / Fianestraat. Daar waren een auto en scooter op elkaar gebotst.

De een 50-jarige automobilist uit Etten-Leur wilde rechtsaf slaan en zag daarbij de scooter over het hoofd. Op de scooter zaten 2 personen, de 16-jarige bestuurder en een eveneens 160jarigen vrouwelijke passagier. Het scooter tweetal is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De passagiere vanwege een gekneusde knie. De
scooterrijder zelf liep een gebroken sleutelbeen op. De scooter is door een aantal vrienden naar huis gebracht. De politie maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker van het ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-04-2011 14:14 | © Regio Midden en West Brabant |