Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 12 april

Alkmaar, 12-04-2011 o 14.30 uur

Vernieler pinautomaat meldt zich

Heiloo, maandag 11 april

Een 34-jarige man uit Heiloo meldde zich maandagmiddag bij de politie in Heiloo. Hij gaf aan de vernieling aan de pinautomaat op het Rosendaal veroorzaakt te hebben op 11 december 2010. De man beschadigde de automaat door zwaar vuurwerk tot ontploffing te brengen. Hierdoor ontstond voor enkele duizenden euros schade.

De man meldde zichzelf maandagmiddag bij de politie naar aanleiding van de beelden die vorige week woensdag in Ter Plaatse, het opsporingsprogramma van RTV Noord-Holland, getoond werden. Hij werd aangehouden voor brandstichting en vernieling.

Inbrekers aangehouden

Warmenhuizen, maandag 11 april

Twee Roemeense mannen van 19 en 20 jaar zijn maandagochtend rond 11.30 uur aangehouden op de Westfriesedijk. De mannen waren overlopen bij een inbraak in een woning aan de Oudewal. De bewoner ging achter de mannen aan en gaf aan de politie aan dat de twee zich op het laatste gedeelte van het bungalowpark Geestmerambacht bevonden. Bij de ingang van het park troffen de agenten de beheerder. Hij had een geldkistje gevonden in de berm en overhandigde dit. Er werd een zoekslag gemaakt. De 20-jarige man werd aangetroffen aan de onderkant van de dijk. De 19-jarige werd door de beheerder in de slootkant bij de dijk aangetroffen. De beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Helder. Zij zijn in verzekering gesteld. Bij fouillering van de verdachten werden spullen aangetroffen uit de woning aan de Oudewal.

Fietser en motor in botsing

Alkmaar, maandag 11 april

Maandagmiddag rond 13.30 uur raakte een 10-jarige fietser uit Alkmaar gewond. De jongen reed slingerend op de Heilooerdijk. Toen hij plotseling linksaf sloeg kon een 53-jarige motorrijder uit Heemstede die achter de jongen reed, de fietser niet meer ontwijken. De motorrijder reed over de fiets en de jongen heen. De jongen werd met verwondingen aan zijn gezicht en rug naar het ziekenhuis overgebracht.

Groep wielrenners ten val door botsing

Breezand, maandag 11 april

Op maandagavond rond 18.30 uur raakten twee wielrenners gewond bij een botsing met een auto op de Balgweg. Een groep wielrenners kwam uit de richting van de Burg. Lovinkstraat in de richting van Eweijksluis. De wielrenners reden door een wegversmalling waar ook net een auto doorheen wilde. De 49-jarige bestuurder van de auto uit Breezand raakte daarbij een 56-jarige wielrenner uit Den Helder. De wielrenner kwam op de motorkap terecht en vloog over de auto heen. Achterop reden meerdere wielrenners op elkaar. Een 62-jarige man uit Breezand kwam in de sloot terecht. De 56-jarige wielrenner werd overgebracht naar het ziekenhuis. De 62-jarige man ging zelf richting huis. Een aantal wielrenners liep schade aan hun fiets op.

Aanrijding met openbaar vervoersbus

Den Helder, maandag 11 april

Maandagavond rond 19.00 uur kwam een 67-jarige vrouw uit Den Helder in botsing met een openbaar vervoersbus op de Huisduinerweg. De vrouw kwam uit de richting PWA Singel en reed richting Huisduinen. De bus stond klaar om linksaf de Timorlaan op te gaan en wachtte nog op een passerende personenauto. Op dat moment haalde de 67-jarige vrouw in en trok de bus op. De bus en de auto raakten in botsing waarna de auto een aantal palen omver reed op het trottoir. Beide voertuigen liepen aardig wat schade op. De plek van het ongeval werd tijdelijk afgezet.

Fietster gewond

Venhuizen, maandag 11 april

Op maandagochtend rond 12.00 uur raakte een 64-jarige vrouw uit Wijdenes gewond. De vrouw liep op de ventweg langs de provinciale weg bij Venhuizen. Een 47-jarige wielrenner uit Hoorn zette zijn bidon terug, zag de vrouw te laat en reed tegen haar aan. De vrouw werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Twee mannen aangehouden na verkeersconflict

Alkmaar, maandag 11 april

Een 25-jarige uit Alkmaar en een 28-jarige man uit Den Helder werden maandagavond rond 21.15 uur aangehouden. De 28-jarige man reed over de Nassaulaan. De 25-jarige man reed erg dicht achter hem. De 28-jarige man stopte en sprak de andere man hierop aan. Er ontstond een gevecht waarbij de beide mannen in de Singel terecht kwamen. De 28-jarige man raakte hierbij gewond. Hij moest ter behandeling naar het ziekenhuis en werd later aangehouden voor mishandeling. De 25-jarige man meldde zichzelf bij het politiebureau. Ook hij werd aangehouden.

De politie is voor onderzoek op zoek naar getuigen van de vechtpartij. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning

Alkmaar, maandag 11 april

Maandagavond werd er tussen 19.45 en 20.30 uur ingebroken bij een woning aan het P.A. de Langeplein. De inbrekers kwamen binnen door de achterdeur die niet op slot zat. Uit het huis werd apparatuur gestolen.

In een woning aan de Nieuwlandersingel werd maandagnacht ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door de voordeur open te hengelen. Er wordt dan een lang voorwerp door de brievenbus gestoken waarmee de deurklink geopend wordt. Dit kan wanneer de deur niet op het nachtslot zit. Er werd apparatuur uit de woning weggenomen.

De Rijp, dinsdag 12 april

In een woning aan de Boeijerstraat werd rond 04.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door het slot van de achterdeur te forceren. Het alarm ging af waardoor zij waarschijnlijk gestoord zijn en weg zijn gevlucht. Er werd niets uit de woning weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locatie iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Ramkraak bij kledingwinkel: getuigen gezocht

Bergen, dinsdag 12 april

Bij een kledingwinkel aan de Jan Oldenburglaan werd dinsdagochtend rond 02.00 uur een ramkraak gepleegd. De voordeur werd geforceerd met behulp van een auto. Er werden meerdere rekken met kleding gestolen. De daders vluchtten met de zwarte Volkwagen Polo in de richting van de Breelaan/Stationsweg.

De politie in voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. De zwarte Volkswagen Polo moet bij de ramkraak aanzienlijke schade hebben opgelopen. Wellicht heeft u de auto gezien of heeft u dinsdagochtend op of in de omgeving van de Jan Oldenburglaan, Breelaan of Stationsweg iets verdachts gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in de Duinstreek via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbreker aangehouden

Hoorn/Medemblik, maandag 11 april

Een 21-jarige man uit Hoogwoud werd maandagochtend rond 09.30 uur aangehouden op het politiebureau in Hoorn. De man wordt ervan verdacht uit tenminste vijftien woningen in de gemeente Medemblik sieraden te hebben gestolen vanaf half februari. Hij kwam voor zijn werk bij mensen thuis en nam tijdens zijn werkzaamheden de sieraden weg. Het woninginbrakenteam kwam de man op het spoor nadat hij de gestolen sieraden probeerde te helen bij een winkel in Hoorn.

Een deel van de sieraden was te herleiden naar de eigenaren. Van een ander deel zijn echter de eigenaren niet bekend. Mensen uit de gemeente Medemblik die na half februari sieraden missen uit hun woning worden verzocht contact op te nemen met het woninginbrakenteam in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Scooterrijder gewond na aanrijding

Egmond aan den Hoef, dinsdag 12 april

Een 20-jarige scooterrijder uit Heerhugowaard raakte dinsdagochtend rond 08.20 uur gewond bij een aanrijding op de Hoeverweg. Een 43-jarige automobiliste uit Egmond aan Zee kwam uit de richting van Castricum en wilde rechtsaf slaan de Oude Hoeverweg. Zij zag hierbij de scooterrijder die vanuit de richting van Alkmaar kwam over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterrijder gewond raakte. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij beide bovenbenen gebroken had en een gebroken heup had. Ook liep hij schade op aan zijn gebit.