Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Amsterdamse Javastraat start met veiligheidsproject

11/04/2011

Ondernemers, stadsdeel Oost, politie, brandweer en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) zijn gestart met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Met het KVO wordt structureel samengewerkt aan een prettige omgeving waar buurtbewoners hun boodschappen kunnen doen, iedereen zich veilig voelt en wordt gewerkt aan een goede verstandhouding tussen de betrokken partijen.

Vrijdag 15 april wordt het project officieel gestart met het ondertekenen van de intentieverklaring door alle betrokken partijen. Stadsdeelwethouder Nevin Özütok (Wijkaanpak) zal vanuit stadsdeel Oost tekenen. Met het ondertekenen van de intentieverklaring verklaren alle partijen zich in te zetten voor een schoon, heel en veilig winkelgebied en de daarbij behorende verantwoordelijkheid te dragen.

In Amsterdam draaien op dit moment ruim 30 KVO-projecten onder begeleiding van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel die veelal zorgen voor een succesvolle samenwerking tussen publieke en private partijen en bijdragen aan een veilig Amsterdam.