Gemeente Kapelle

Vaardigheidstoetsen brandweer

Op zaterdag 2 april 2011 hebben de blusploegen Kapelle en Wemeldinge van de gemeentelijke brandweer deelgenomen aan verschillende vaardigheidstoetsen in Oosterland.

De blusploeg Kapelle moest een binnenbrand bij een loonbedrijf bestrijden waar ook nog een werknemer vermist werd. Na aankomst was de brand vrij snel onder controle, maar de werknemer werd aangetroffen met verwondingen van een bijtende vloeistof. Deze verwondingen werden eerst door de brandweer ontsmet, waarna de ambulance de zorg voor het slachtoffer overnam.Â

De blusploeg Wemeldinge werd geconfronteerd met een brand in een verenigingsgebouw die ontstaan was door werkzaamheden aan de cv-installatie. In totaal werden negen mensen uit het gebouw gered, waarvan één monteur met zware brandwonden.

Aan het einde van de dag werden de verrichtingen van alle deelnemende ploegen vergeleken en daarbij kwam de volgende uitslag naar voren: blusgroep Kapelle had de vierde plaats behaald en blusgroep Wemeldinge de tweede plaats. De blusgroep Wemeldinge gaat vanwege dit resultaat op zaterdag 28 mei 2011 de eer verdedigen bij de gewestelijke vaardigheidstoetsen in Noord-Beveland.