Gemeente Lingewaard


Brandweersamenwerking Millingen aan de Rijn, Lingewaard en Rijnwaarden

Voor de bestrijding van incidenten op de Rijn (Bijlands Kanaal), de Bijland en het Pannerdensch Kanaal zijn er door de intergemeentelijke brandweer Zevenaar-Rijnwaarden, de brandweer Lingewaard en het brandweerverband Millingen-Ubbergen-Groesbeek (MUG) afspraken gemaakt over de inzet van brandweermanschappen en brandweermaterieel op het water.

De Brandweer MUG heeft een contract afgesloten met de veerbaas van het voetveer Millingen-Pannerden. In geval van calamiteit zal de brandweer uit Millingen uitrukken en hiervoor dan gebruik maken van de veerpont met kapitein/schipper.

De veerpont is uitgerust met de vereiste materialen (blusmiddelen) en beschikt over adequate communicatiemiddelen. Er zal bij de bestrijding van een incident direct contact gelegd worden met de brandweer van Lingewaard respectievelijk Rijnwaarden en de officier van dienst die de leiding heeft over het incident.

Brandweer en de gemeentebesturen zijn verheugd met deze interregionale afspraken, die ervoor kunnen zorgen, dat de bereikbaarheid van schepen in nood wordt verbeterd en het optreden van de brandweer daardoor doelmatiger en sneller kan zijn.