Gemeente Lingewaard


Tussenstand enquête prioritering handhavingstaken

In de afgelopen weken is aan u gevraagd kenbaar te maken waar de aandacht van de gemeente nog meer naar uit moet gaan: naar hondenpoepcontroles, parkeren, hangjeugd, vernielzucht of zwerfvuil? Dat heeft u kunnen doen door middel van het invullen van een enquête. Tijdens de politieke markt op donderdag 14 april a.s. zal een tussenstand van de enquête bekend worden gemaakt. Inmiddels hebben 200 burgers meegedaan. De enquête is verlengd tot 1 mei 2011.

Handhaving is het doen naleven van rechtsregels. Hoe graag de gemeente het ook zou willen, alles handhaven is gewoonweg niet mogelijk. Er zullen prioriteiten gesteld moeten worden. De gemeente Lingewaard heeft uw mening gevraagd ten aanzien van handhaving omdat zij veel waarde hecht aan burgerparticipatie. Onze dank gaat uit naar de mensen die reeds de enquête hebben ingevuld. Door de vele reacties is het voor ons inzichtelijk geworden wat onze inwoners belangrijk vinden en hebben wij ook de mogelijkheid hierop in te spelen.

Politieke markt
De tussenstand van de enquête wordt besproken tijdens de politieke markt op donderdag 14 april aanstaande. U bent van harte welkom! Er wordt kort ingegaan op de prioritering van de handhavingactiviteiten en er is gelegenheid om met elkaar in debat te gaan. De uiteindelijke keuzes die de gemeente maakt ten aanzien van de prioritering van de handhavingactiviteiten, zullen bekend worden gemaakt via de gemeentelijke website en via het Gemeentenieuws.

Heeft u de enquête nog niet ingevuld? De inzenddatum van de enquête is verlengd tot 1 mei 2011!

U kunt de hier enquête digitaal invullen

Ook kunt u een enquêteformulier afhalen aan de balie in de gemeentekantoren.