Artsen zonder Grenzen

Aanval bus Afghanistan: Artsen zonder Grenzen behandelt gewonden

12-04-2011

Op zaterdag 9 april werd een militaire bus in een buitenwijk in Kabul aangevallen. 7 gewonden met matige en zware verwondingen werden behandeld in de spoedeisende hulpafdeling van het door Artsen zonder Grenzen ondersteunde Ahmed Shah Baba ziekenhuis in de gelijknamige buitenwijk in het oostelijk deel van de hoofdstad.

Zorg voor gewonden na explosie

Artsen zonder Grenzen hulpverleners werkten samen met de ziekenhuisstaf van de eerstehulpafdeling om de gewonden te verzorgen. Het ging om verwondingen als gevolg van de ontploffing, zware brandwonden en open fracturen. 'De patiënten kwamen 10 minuten na de explosie binnen in het ziekenhuis en zijn onmiddellijk gestabiliseerd,' aldus Sophie Sabatier, coördinator van Artsen zonder Grenzen in het Ahmed Shah Baba ziekenhuis. 'Vijf van deze patiënten hadden meer specialistische zorg nodig en zijn daarom per ambulance overgebracht naar grotere ziekenhuis in het centrum van Kabul.'

Artsen zonder Grenzen in Afghanistan

Artsen zonder Grenzen werkt sinds november 2009 in het Ahmed Shah Baba districtsziekenhuis. Hier geven wij ondersteuning aan alle afdelingen van het ziekenhuis, waaronder de kraam-, kinder-, chirurgische en spoedeisende hulpafdeling. Daarnaast werken wij ook in het Boost ziekenhuis in Lash Kargah, in de provincie Helmand. In beide locaties bieden wij gratis medisch, levensreddende zorg. Artsen zonder Grenzen is van plan het komend jaar het medisch werk uit te breiden naar andere conflictgebieden in Afghanistan.Ons werk in Afghanistan wordt alleen met geld van het publiek gefinancierd. Zo kunnen wij onze onafhankelijkheid van politieke en militaire machten garanderen.