Gemeente Doetinchem

Vrijwilligers gezocht voor project Hartveilig Wonen

12 april 2011

Voor project 'Hartveilig wonen' zoeken we veel vrijwilligers. Wilt u eerste hulp verlenen aan slachtoffers met een hartstilstand in uw directe woonomgeving? Meldt u dan aan als vrijwilliger. Jaarlijks worden 15.000 mensen getroffen door een acute hartstilstand. Bij een hartstilstand is snel handelen van levensbelang. Bij Hartveilig wonen zetten vrijwilligers zich in om het leven van mensen te redden.

Hoe werk Hartveilig wonen?
Bij verdenking van een acute hartstilstand alarmeert de meldkamer de ambulancedienst. De met zorg opgeleide en geregistreerde vrijwilligers van Hartveilig wonen ontvangen een sms-bericht met de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde Automatisch Externe Defibrillator (AED). Deze vrijwilligers gaan naar het slachtoffer om hulp te bieden tot de ambulance aanwezig is en professionele hulpverleners de zorg overnemen.

Meer informatie
Voor meer informatie over Hartveilig wonen Doetinchem kunt u onder meer terecht op de website www.hartveiligwonen.nl. U kunt ook voor vragen of meer informatie over dit project contact opnemen met:
- mevrouw A. Keijzer, projectbureau Hartveilig wonen, tel. (0900) 32 12 580
e-mail: hartveiligwonen@connexxion.nl;

- de heer A. Bolwerk, gemeente Doetinchem, tel. (0314) 373 846, e-mail: a.bolwerk@doetinchem.nl.