Provincie Utrecht

Conferentie jongeren in beeld


Wat zijn de benodigde randvoorwaarden om maatschappelijk uitval van jongeren te voorkomen en een duurzaam effect te bereiken? Wat gebeurt er momenteel in Utrechtse gemeenten? Hoe houden we jongeren actief en betrokken en hoe bereik je hen? Naar die antwoorden is maandag 11 april gezocht tijdens de werkconferentie Jongeren in Beeld door deelnemers uit verschillende sectoren.

Na enkele inspirerende presentaties, van onder andere Paulien van der Hoeven van het Ministerie van Binnenlandse Zaken over Maatschappelijk Rendement, gingen de deelnemers, afkomstig uit gemeenten, onderwijs, welzijns-, sport- en cultuurinstellingen, adviesbureaus en sociaal ondernemers in begeesterde groepen aan de slag met vragen als `Hoe voorkom je dat voor elk `probleem' dat ontstaat rondom jongeren een project wordt opgetuigd?' en `Op welke manier kan samenwerking tussen verschillende sectoren worden versterkt zodat we jongeren een betere structuur kunnen bieden?'.

Niet elke organisatie zou het wiel voor zichzelf moeten uitvinden. Juist door samenwerking tussen verschillende partijen uit verschillende sectoren en door de jongeren er zelf bij te betrekken ontstaat een robuust netwerk rondom deze kwetsbare jongeren.

De provincie Utrecht heeft succesvolle initiatieven van maatschappelijke participatie van jongeren laten inventariseren. Dit is uitgevoerd door Alleato, het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling van de provincie Utrecht. Het hier uit voortgekomen rapport `Jongeren in Beeld' vindt u hier.

Het programma Sociale Agenda rondt dit jaar haar werkzaamheden af. Met de conferentie Jongeren in Beeld is een start gemaakt met de overdracht van de belangrijkste kennis en voorwaarden voor een sterk netwerk rondom kwetsbare jongeren.

Voor meer informatie over de Sociale Agenda:
annemieke.froon@provincie-utrecht.nl, 030-258 2441

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11