Gemeente Coevorden


Centra voor Jeugd en Gezin Zuidoost-Drenthe starten promotiecampagne voor ouders

dinsdag 12 april 2011
Startschot campagne Klik om te vergroten

Startschot campagne

De Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn starten op 11 april met een promotiecampagne gericht op ouders. Uit onderzoek is gebleken dat de bekendheid van het Centrum voor Jeugd en Gezin onder ouders van kinderen tussen 0 en 23 jaar nog sterk verbeterd kan worden. Vrijdag 8 april gaven de wethouders van de drie gemeenten; T. Pot-Eland (Coevorden), M. Thalens-Kolker (Emmen) en F. Alberts (Borger-Odoorn) het officiële startschot van de campagne.

Met de campagne willen de Centra voor Jeugd en Gezin ouders laten weten dat zij bij hen terecht kunnen voor hulp bij opvoeden en opgroeien van hun kind(eren). Per gemeente krijgt de campagne een iets andere invulling, waarbij een ouder-kindmailing aan ruim 25.000 kinderen via de basisscholen, kinderopvang en consultatiebureaus, een campagnewebsite en pr worden opgezet. Daarnaast zijn er speciale kaartenmolens ontwikkeld met zogenaamde vraagkaarten voor ouders. De kaarten bevatten vragen die bij ouders kunnen optreden tijdens de opvoeding en het opgroeien van hun kind. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij basisscholen, huisartsen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, verloskundigen, kraamzorg en consultatiebureaus.

Spilfunctie
Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt hulp bij opvoeden en opgroeien en is een gemeentelijke samenwerking van GGD Drenthe, Icare, Bureau Jeugdzorg, de gemeente en de lokale maatschappelijk werk- en welzijnsorganisaties. Door deze samenwerking heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin een spilfunctie gekregen in de opvoed- en opgroeiondersteuning en hebben zij expertise in huis over opvoeden en opgroeien. Kinderen, jongeren, ouders en professionals kunnen daar gebruik van maken. Iedere gemeente in Nederland is verplicht om voor eind 2011 een Centrum voor Jeugd en Gezin in te richten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden is gevestigd aan de Van Ewijcklaan 6 in Coevorden. Kijk voor meer informatie op: www.cjgcoevorden.nl.