Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Zwartewaterland sluit zich aan bij Jeugdsportfonds Overijssel

Alle kinderen moeten kunnen sporten!

Zwartewaterland heeft zich aangesloten bij het Jeugdsportfonds Overijssel. Dit fonds is bestemd voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Juist voor deze kinderen is het belangrijk dat zij ook kunnen sporten en bewegen. Door middel van het Jeugdsportfonds krijgen zij een kans zich positief te ontwikkelen.

De bijdrage van het Jeugdsportfonds bestaat uit de bekostiging van de contributie en sportattributen en bedraagt maximaal EUR 225,- per jaar (sportseizoen). Een kind komt in aanmerking wanneer het gezinsinkomen 115% van het wettelijk sociaal minimum is.

De financiële bijdrage wordt niet verstrekt aan het kind of de ouder(s)/
verzorger(s). Het toegekende bedrag wordt rechtstreeks overgemaakt aan de club of vereniging, en/of aan de sportzaak. Vervolgens ziet een intermediair er op toe dat het kind deelneemt aan de activiteiten waarvoor de contributie is betaald. Deze intermediair is op een professionele wijze betrokken bij de scholing, opvoeding en begeleiding van kinderen.

Wethouder Lucas Boshove ondertekende vorige week namens de gemeente Zwartewaterland de samenwerkingsovereenkomst tijdens een provinciaal congres over het jeugdsportfonds Overijssel.

Ondertekening overeenkomst Jeugdsportfonds Overijssel. Van links naar rechts: dhr. A. Beugelink (Jeugdsportfonds Overijssel) en wethouder Lucas Boshove

Van links naar rechts: dhr. A. Beugelink (Jeugdsportfonds Overijssel) en wethouder Lucas Boshove

Hasselt, 12 april 2011