GroenLinks
Liesbeth van Tongeren bij de premiere van Project Oceans

18
apr
18 apr 2011, 13:30u
Locatie: Diligentia Theater, Den Haag
Sprekers: Liesbeth van Tongeren

Steeds meer vissoorten verdwijnen. De enorme schade aan het leven onder water vormt ook een bedreiging voor onze voedselvoorziening. Concrete maatregelen en projecten zijn hard nodig om het leven in onze oceanen te redden.

Het internationale `Postcode Lottery Project Oceans' wil hier aan bijdragen. Het Wereld Natuur Fonds (WNF), Greenpeace en de Marine Stewardship Council (MSC) beogen met verschillende concrete projecten het leven in de oceanen te beschermen, de visindustrie te verduurzamen en de markt voor duurzaam gevangen vis te vergroten.

Première en breed debat

Op maandag 18 april van 14.30 - 17.30 uur is in het Diligentia Theater in Den Haag de première van de documentaire `The Coral Eden' van de wereldberoemde natuurfilmer en fotograaf Mattias Klum. Zijn werk is onder meer gepubliceerd in National Geographic, Der Spiegel en The New York Times. Hij is aanwezig en beschikbaar voor interviews.

Aansluitend zal onder leiding van Rens de Jong (Adjunct Hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) een debat plaatsvinden. Daarin discussiëren politiek (Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamerlid GroenLinks), bedrijfsleven en NGO's over oplossingen in Nederlandse, Europese en mondiale context. Hans Hoogeveen, directeur-generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, opent het debat met een keynote speech.

Meer informatie over het project treft u aan op www.projectoceans.nl