Waterschap Dommel


Kinderen vragen watergraaf en directeur hemd van het lijf

Maandag 11 april was het dan zover voor basisschool Agnetendal uit Valkenswaard. De kinderen van groep 8 mochten vragen stellen aan de watergraaf (Peter Glas) én directeur (Ruud Viergever) van Waterschap De Dommel. Dit `hemd van het lijf' vragenuur is door het waterschap georganiseerd om op een transparante manier het jaaroverzicht van 2010 te presenteren.

Waterschap De Dommel heeft er voor gekozen om dit jaar geen traditioneel jaarverslag te maken maar een `digitaal jaaroverzicht'. Burgers en relaties kunnen zo op een aantrekkelijke manier zien wat we in 2010 gepresteerd hebben. Het jaaroverzicht heeft een persoonlijke insteek met veel interviews met partners, relaties en ook burgers. Maar dat is nog niet alles. Maandagmiddag mochten zo'n 18 kinderen van basisschool Agnetendal hun vragen stellen aan Peter Glas en Ruud Viergever. Diverse onderwerpen passeerden de revue: "Waar stroomt te veel water naar toe"? "Hoe lang staat u onder de douche"? "Wat heeft u gestudeerd"? "Heeft u wel eens iets ergs meegemaakt"? "Stinkt het op de zuivering"? Het was een leuke informele bijeenkomst.

Dit vragenuurtje is gefilmd en zal een onderdeel vormen van het digitale jaaroverzicht 2010 dat vanaf 25 mei te zien is op de website: http://www.dommel.nl/