RTL Group

Dakar Rally komende drie jaar bij RTL 7

RTL 7 en de Amaury Sport Organisation zijn overeen gekomen dat Dakar, de meest aansprekende rally ter wereld, ook de komende drie jaar bij de mannenzender van Nederland te zien is.

De race trok het afgelopen jaar twee weken lang gemiddeld elke dag bijna 300.000 kijkers en op de herhaling stemden dagelijks nog eens ruim 200.000 kijkers af. In de doelgroep van RTL 7, Mannen 20 - 49 jaar, was dit goed voor een gemiddeld zenderaandeel van 10 procent.

De rally ging in 1978 van start, toen nog als Parijs-Dakar, en wordt sinds 2002 door RTL 7 uitgezonden. Tegenwoordig rijden de deelnemende vrachtauto's, personenauto's en motoren door het onherbergzame landschap van Chili en Argentinië. Voor de eerstvolgende editie is Peru hieraan toegevoegd.

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: Dakar is een avontuur dat enorm aanspreekt bij onze kijkers. RTL 7 heeft daarom een historie met deze rally der rallys opgebouwd en deze samenwerking zetten we de komende jaren graag voort.

De jaarlijkse Dakar Pre-proloog van RTL 7, waarop de Nederlandse Dakar-deelnemers een demonstratie in Valkenburg geven, vindt hierdoor ook weer doorgang. Voor 2011 staat dit event gepland op 6 november.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met , tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.