Watersportverbond - KNWV

Regionale opleidingsteams officieel van start

dinsdag 12 april 2011

Afgelopen maanden is het Watersportverbond druk geweest met het samenstellen van regionale opleidingsteams. Doel van deze teams is het opleiden van kader in de regio en bij de zeilverenigingen op hun eigen locatie. In regio Midden en regio West zijn de opleidingsteams inmiddels actief.

Â
Opleidingsteam regio West Opleidingsteam regio Midden

Enthousiaste en professionele CWO Zeilinstructeur-4âers en Opleiders staan klaar om de zeilverenigingen te helpen met hun opleidingsvragen. Eind april starten opleidingsteams in andere regioâs.

Watersportverenigingen die aangesloten zijn bij het Watersportverbond kunnen nu een beroep doen op het regionaal opleidingsteam, of het nu gaat om het inhuren van een leercoach of een Proeve van
Bekwaamheid-beoordelaar, een CWO-Zeilinstructeur-2-opleiding of om een informatieavond over de opleidingsstructuur van de CWO en het
Competentie Gericht Opleiden. De opleidingsvraag van de vereniging vormt het uitgangspunt van de activiteiten van het team.

Uitbreiding
Bij de start staat de opleiding van CWO-zeilinstructeurs centraal. Het team breidt zich in de loop van het jaar uit met docenten rescue en basiswedstrijdorganisatie en (wedstrijd)zeiltrainers. Het regionaal opleidingsteam valt onder het Hoofdsteunpunt van iedere regio.

Geen commercieel belang
Het Watersportverbond verstrekt subsidie aan het Hoofdsteunpunt om de opstart van het regionaal opleidingsteam mogelijk te maken.
Activiteiten die door het regionaal opleidingsteam worden georganiseerd zijn kostendekkend. Het team dient geen commercieel belang.

Vragen?
Heeft u opleidingsvragen en wilt u uw kader binnen uw vereniging verder opleiden, neem dan contact op met Yvonne Willems, coördinator
regionalisering opleidingsteams bij het Watersportverbond:
yvonne.willems@watersportverbond.nl. Zij brengt u in contact met de hoofddocent van het opleidingsteam die binnen uw regio werkzaam is.