Talis


Talis bouwt weer in Waalsprong

Na een lange pauze is er bouwactiviteit in de Waalsprong. In 2012 verhuurt Talis tachtig nieuwe sociale woningen onder de noemer "Prins Maurits".
waalsprong

Huishoudens die zijn aangewezen op de sociale huursector, krijgen een kans om zich in de Waalsprong te vestigen. Er komen 56 eengezinswoningen en 24 appartementen in Lent. Naast woningbouw komt er 450 vierkante meter aan bedrijfsruimte. Mogelijk komt hier een kinderdagverblijf.

Woningcorporatie Talis start halverwege 2011 met de verhuur van de nieuwbouwwoningen, die worden gerealiseerd op de hoek van de Prins Mauritssingel en de Vrouwe Udasingel. "Prins Maurits" biedt voor elk wat wils. De grondgebonden woningen zijn ideaal voor gezinnen vanwege het grote woonoppervlak, het aantal slaapkamers, een prettige tuin en een kindvriendelijke buurt met speeltoestellen en wadi's. In het appartementengebouw komen 24 woningen. Negen appartementen zullen bewoond worden door cliënten van Pluryn (jongeren met een licht verstandelijke beperking), die daar begeleid zelfstandig gaan wonen.

Van de totaal tachtig woningen worden zestig in het goedkope segment verhuurd. De huurprijs van de overige twintig woningen ligt rond de 650 euro. Voor alle woningen kan huurtoeslag worden aangevraagd. De oplevering is naar verwachting medio 2012. Het project is het eerste van twee projecten die door Talis wordt gerealiseerd in het gebied tussen het oude dorp Lent, de nieuwe wijk Visveld en de Prins Mauritssingel.

Frank Willems Architecten is de architect van "Prins Maurits". Het ontwerp van deze Nijmeegse architect kent een grote verscheidenheid met een stedelijke uitstraling. De woningen aan de Prins Mauritssingel refereren aan de statige singelwanden in de stad, met een hedendaagse uitstraling. De woningen aan de Vrouwe Udasingel hebben een meer eenduidig gevelbeeld met hoogte accenten. In de wijk achter de Prins Mauritssingel en Vrouwe Udasingel komen woningen met een architectuur verwijzend naar de tuindorpen. Het project wordt gerealiseerd door aannemer Klaassen Bouwmaatschappij BV te Arnhem.