KNHS

Gerco Schröder toch naar WB finale in Leipzig
12 april 2011
Gerco Schroder - New Orleans

ERMELO (KNHS) - Gerco Schröder (Tubbergen) heeft heden van de FEI een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de wereldbekerfinale springen, die van 27 april tot en met 1 mei in Leipzig wordt verreden. "Ik ontving vandaag deze uitnodiging en dat houdt in dat één deelnemer zich bij de FEI heeft afgemeld, maar ik zou niet weten wie dat is. Wel weet ik dat ik er blij mee ben. Eerlijk gezegd had ik er ook een beetje op gerekend. In de geschiedenis van de wereldbekerfinale is het nog nooit voor gekomen dat alle ruiters die zich na de laatste wedstrijd voor de finale van een startplaats hadden verzekerd daadwerkelijk van start gingen. Na Indoor Brabant was ik eerste reserve en ik heb er ook in de training steeds rekening mee gehouden dat deze uitnodiging binnen zou komen", aldus Schröder.

De deelnemerslijst van de wereldbekerfinale raadplegend dat kunnen we constateren dat de naam van de Brit Michael Whitaker, die zich als laatste ruiter van de West-Europese league voor deze wereldbeker had geplaatst, ontbreekt.

Naast Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans komen ook Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Regina Z en Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Simon in Leipzig aan de start.

Naast de wereldbeker springen staan in Leipzig ook de wereldbeker finales in de dressuur en het vierspannen op het programma. In de dressuur verschijnen voor Nederland Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Jerich Parzival, titelverdediger Edward Gal (Harskamp) met Sisther de Jeu of Interfloor Next One en Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met I.P.S. Tango of Exquis Nadine aan de start. Bij de vierspannen komen voor Nederland in de baan Koos de Ronde (Zwartewaal) en IJsbrand Chardon (Den Hoorn).

In de wereldbekerfinale springen gaan 43 combinaties van start uit 21 landen. In de wereldbekerfinale van de vierspannen zijn dat zeven deelnemers uit zes landen en in de wereldbekerfinale dressuur 18 combinaties uit 11 landen. Ook wordt er in Leipzig een wereldbeker finale voltige gehouden, waaraan 14 deelnemers uit zes landen deelnemen. Daaronder geen Nederlanders.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.engarde.de

Foto: Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans door www.melissen.net