Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, woensdag 6 april 2011


- Persbericht -

Leermeester & leerling - de sportjournalist
Henk Spaan en Janneke van der Horst

Een serie over een oud fenomeen: de overdracht van kennis en kunde van generatie op generatie. De derde aflevering staat in het teken van de sportjournalist. Onder leiding van Daniël van der Meer spreken Henk Spaan en Janneke van der Horst, beiden schrijvend voor Het Parool en Hard Gras, op dinsdag 12 april in de Vrijburgzaal van de Rode Hoed, over hun overeenkomsten en verschillen.

Henk Spaan (1948) was redacteur van het literair satirische studentenblad Propria Cures en schreef columns voor de Haagse Post. Bekendheid kreeg hij met de televisieprogramma`s Pisa en Die 2: Nieuwe Koeien (i.s.m. Harry Vermeegen) en het voetbalprogramma Studio Spaan. Met Matthijs van Nieuwkerk en Hugo Borst bestiert hij het literaire voetbaltijdschrift Hard gras. Hiermee gaat hij in het najaar weer op tournee langs theaters. Ook heeft hij een vaste rubriek in Het Parool: `Spaan geeft punten`.

Janneke van der Horst (1981) was redacteur van Propria Cures en schreef daarna columns voor o.a. NRC Handelsblad. In 2008 debuteerde ze met de verhalenbundel Ik weet hoe jongens huilen, dat de shortlist van de Academica Debutantenprijs haalde. Van der Horst is sinds haar zesde Ajacied en sinds anderhalf jaar schrijft ze een dagelijkse rubriek over deze club voor Het Parool. Ook publiceert ze regelmatig in het Hard gras en is ze een van de vaste bloggers op de vernieuwde website van dit tijdschrift.

Eerstvolgende Leermeester & leerling:

25 mei - de romancier: Adriaan van Dis en Daan Heerma van Voss

Organisatie: de Rode Hoed. Datum: dinsdag 12 april. Aanvang 20.30 uur, café open 19.00 uur. Toegang: gratis. Aanmelden via rodehoed@rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 6385606.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht-