Gemeente Coevorden

beurs Bedrijvencontactdagen Drenthe in Assen

Ondernemend Coevorden presenteert zich tijdens beurs Bedrijvencontactdagen Drenthe in Assen

zondag 10 april 2011

Op dinsdag 12 en woensdag 13 april 2011 staat de gemeente Coevorden met een stand op de Bedrijvencontactdagen Drenthe in Assen. De gemeente presenteert zich hier samen met de Parkmanagement Coevorden (PMC) en Kasteel Coevorden - hotel De Vlijt.

Om Coevorden neer te zetten als ondernemende gemeente is ingezet op een samenwerking met de parkmanagementorganisatie en het Kasteel. Parkmangement Coevorden (PMC) staat in de stand van de gemeente Coevorden, waar Kasteel Coevorden - hotel De Vlijt de catering voor zijn rekening neemt. Het maandelijkse `Social Hour' voor de leden van de IVC wordt bij deze gelegenheid gehouden in de stand van de gemeente Coevorden en ook verzorgd door Kasteel Coevorden - hotel De Vlijt.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Op de eerste beursdag, dinsdag 12 april om 19.00 uur reikt de heer Van Gent MKB-Nederland het keurmerk Veilig Ondernemen uit aan PMC, gemeente, politie en brandweer Coevorden. Sinds januari 2009 is Parkmanagement Coevorden (PMC) in het bezit van het KVO-B certificaat. Een veilig en schoon bedrijvig Coevorden is een belangrijk aandachtspunt voor PMC.Om dat te bereiken werken gemeente, politie, brandweer, ondernemers, Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Drenthe en PMC samen om tot het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen te komen. Onderdeel van het KVO-B is een veiligheidsanalyse, waarbij ruim 95 bedrijven een uitgebreide enquête hebben geretourneerd. Ook is een dag- en nachtschouw uitgevoerd en zijn gegevens van de brandweer, politie en een particulier beveiliger geanalyseerd.

Nu het PMC twee jaar het certificaat in haar bezit heeft, was het tijd voor de hercertificering. Hiervoor is weer een enquete gehouden onder de ondernemers die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen in Coevorden. Dat heeft geleid tot een aanscherping van het Plan van Aanpak en de veiligheidsanalyse, waarmee PMC de hercertificering glansrijk heeft doorstaan.