Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 12-04-2011

Persbericht Jaarverslag 2010

UTRECHT Politie Utrecht presenteert vanaf vandaag de digitale versie van haar jaarverslag over 2010.

In dit jaarverslag is uitgebreid te lezen wat wij in 2010 hebben gedaan op het gebied van veiligheid. U kunt lezen over de verschillende acties die plaatsvonden in onze regio, interne ontwikkelingen, de doelstellingen en het resultaat van deze doelstellingen. Het is allemaal terug te vinden op www.jaarverslagpolitieutrecht.nl.

In 2010 is de positieve lijn op het gebied van veiligheidsontwikkeling, die de afgelopen jaren is ingezet, verder doorgezet. Welke ontwikkelingen precies plaatsgevonden op het gebied van veiligheid, het operationele werk en beleid zijn op de site te vinden.

Dit jaar is er ook weer aandacht voor de resultaten in de afzonderlijke districten binnen onze regio. Hierbij kun je denken aan speciale acties en onderzoeken en de resultaten en criminaliteitsontwikkeling per district en gemeente. In 2010 was er ook een aantal bijzondere gebeurtenissen, waaronder het WK. Van deze gebeurtenissen hebben we twee korte filmpjes gemaakt. Het is mogelijk om ons jaarverslag van 2009 in te kijken via het archief.

Man op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Een agent zag tijdens de surveillance een man op een fiets, ter hoogte van de Daalsetunnel, het rode verkeerslicht negeren. De agent sprak de 40-jarige man uit Utrecht aan. De fiets van de man was niet voorzien van een slot. Via de meldkamer werd de fiets gecontroleerd. Hieruit bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De Utrechter werd aangehouden en zijn fiets werd in beslag genomen.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een vernieling had gepleegd.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 23.30 uur gezien dat een man een abri aan de Europalaan aan het vernielen was. Agenten gingen ter plaatse en hielden de 27-jarige man uit Utrecht aan. De man was even daarvoor al uit de tram gezet omdat hij zich vervelend gedroeg. De Utrechter had met een steen de ruit van de abri vernield. Hij werd meegenomen naar het bureau.

Met ruim 100 over de Catharijnesingel

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een automobilist aangehouden omdat hij met ruim 100 km/u over de Catharijnesingel reed.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Amsterdamsestraatweg. Ter hoogte van de kruising met het Paardenplein reed een automobilist voor de politieauto langs en gaf vol gas. De bestuurder reed richting de Catharijnesingel. De agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder voerde de snelheid op en reed met ruim 100 km/u over de Catharijnesingel. Uiteindelijk werd de 19-jarige bestuurder uit Utrecht aan de kant gezet en aangesproken op zijn rijgedrag. De jongeman vond het allemaal maar onzin dat de politie hem een bekeuring gaf. Na aftrek van de correctie kreeg de man en bekeuring voor 41 km/u te hard.

Autokraak

UTRECHT Maandagmiddag braken twee jongens in een auto in, de politie zoekt getuigen.

Rond 17.45 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Admiraal Helfrichlaan. Een 41-jarige vrouw uit Huizen reed de straat in, toen twee jongens op een scooter bij de bewuste auto stonden. De getuige zag dat de jongens aan het inbreken waren in de auto en de vrouw claxonneerde. De jongens gingen er vervolgens vandoor. De bijrijder droeg een donkerkleurig sweatshirt met een capuchon, die hij over zijn hoofd had getrokken.

De kentekenplaat van de scooter was donker gemaakt. De getuige is nog een stuk achter de verdachten aangereden, maar zij raakte ze kwijt in de richting van de Beneluxlaan. Als u meer informatie heeft, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.