Ingezonden persbericht


Persbericht

Online advertenties boven de vouw niet standaard beste posities


- Verbeterde zichtbaarheid online uitingen binnen WebAds netwerk;


- Nieuw WebAds onderzoek toont een 14% verhoging van de zichtbaarheid online reclame uitingen;


- Tijdstip van de dag van invloed op tijd dat men een pagina bekijkt;


- Het meest ingezette Display formaat 'de Rectangle' stijgt maar liefst 19% in zichtbaarheid.

Amsterdam, 12 april 2011 - De zichtbaarheid van online reclame uitingen binnenn het WebAds netwerk is in een jaar tijd met gemiddeld 14% verbeterd. De stijging in zichtbaarheid van het meest ingekochte online formaat de Rectangle is zelfs met 19% gestegen. Dit blijkt uit het jaarlijks grote WebAds Visibility onderzoek dat voor de derde keer is uitgevoerd. Het indrukwekkende verschil in zichtbaarheid ten opzichte van een jaar geleden is het resultaat van doorgevoerde verbeteringen in diverse advertentie posities en de gewijzigde website samenstelling van het netwerk van WebAds.

Marita van Wijngaarden, Managing Director WebAds Nederland: 'Het visibility onderzoek is voor ons van groot belang. Wij gebruiken de data op verschillende manieren, onder andere voor ons productportfolio en onze prijsstrategie. Een adverteerder die bij ons tegen een premium prijs inkoopt, krijgt binnen ons netwerk ook de premium posities met de hoogste visibility. Daarnaast gebruiken we de data om de kwaliteit van bepaalde slecht scorende advertentieposities te verbeteren. Dit komt de effectiviteit van de campagnes op ons netwerk ten goede. Hiervoor werken wij nauw samen met onze uitgevers. Tenslotte gebruiken wij de data ook in onze adviezen over de online media inzet. Het is een groot misverstand dat een positie boven de vouw standaard de beste positie is. Dit is namelijk site en zelfs pagina afhankelijk. Verschillende online pagina's worden op verschillende wijze door een gebruiker geraadpleegd; een homepage wordt veelal anders gelezen dan een achterliggende redactionele pagina. Dit heeft invloed op de zichtbaarheid van de online reclame-uitingen en dit komt duidelijk in ons onderzoek naar voren.'

Type site

Het onderzoek meet niet alleen zichtbaarheid van online reclame uitingen, maar ook de gemiddelde contactduur van een pagina van een website. Redactionele pagina's worden bijna twee keer langer bekeken dan functionele pagina's. In het bijzonder titels binnen de WebAds vertical Business & Finance realiseren lange contactduur van gemiddeld ruim boven de 50 seconden. Maar ook de onlinepagina's van regionale dagbladen realiseren een boven gemiddelde contactduur. Redactionele titels maken een groot deel uit van het WebAds-netwerk.

Tijdstip van de dag

Naast het type website is ook het tijdstip van de dag van invloed op de tijd dat men een pagina bekijkt. 's Nachts worden pagina's het langst bekeken, de duur is 7% langer dan in de ochtenduren tussen 6 en 12 uur, een periode waar men juist korter een pagina bekijkt.

Achtergrond onderzoek

Deze derde Visibility meting is in het eerste kwartaal van 2011 over het gehele WebAds netwerk uitgevoerd. Voorgaande jaren heeft WebAds in dezelfde periode een vergelijkbaar onderzoek ingezet. AdRime heeft voor dit Visibility onderzoek data verzameld op basis van ruim 8 miljoen metingen.

WebAds in Nederland

WebAds verkoopt als media exploitant in Nederland display en non-display advertentieruimte namens ruim 200 sites op internet en op de mobiele telefoon. WebAds biedt adverteerders en mediabureaus het volledige portfolio voor Brand, Reach en Response oplossingen vanuit één team. Uitgevers en websites kunnen bij WebAds terecht voor advertentie exploitatie, advies en ondersteuning om de omzet te maximaliseren. Uitgevers en sites waarvoor WebAds de advertentieverkoop verzorgt zijn o.a. IEX, Bright, MTV, TMF, De Pers, Wegener Dagbladtitels, Voetbal International, ZDNet, Mama en Zo en Blog.nl. Met dit brede netwerk aan sites bereikt het bedrijf maandelijks 7,5 miljoen Nederlanders en biedt daarmee één loket aan adverteerders, media- en reclamebureaus om hun reclamecampagnes effectief in te zetten. De belangrijkste Verticals binnen het WebAds netwerk zijn: Business & Finance; Nieuws & Actualiteit en Lifestyle. WebAds Nederland bestaat al sinds 1997 en is een onderdeel van WebAds Europe. WebAds heeft kantoren in Amsterdam, Londen, Madrid en Milaan. Meer informatie op www.webads.nl.

Meer informatie