Persbericht

Bol.com haalt stofdoek over markt van huishoudelijke artikelen Webwinkel van het Jaar wordt nu ook specialist in onder andere stofzuigers en strijkijzers

Utrecht, 12 april 2011 - Bol.com haalt vanaf vandaag een stofdoek over de markt van elektronische huishoudelijke artikelen. De winkel - die vorige maand een Thuiswinkel Award voor 'Beste Webwinkel van Nederland' ontving - biedt in 54 verschillende categorieën maar liefst 2.400 nieuwe huishoudelijke artikelen aan. Bol.com gaat daarmee de concurrentiestrijd aan met de gevestigde winkels in dit segment. Bij het opengaan van de winkel biedt bol.com niet alleen het grootste assortiment, maar is de winkel ook direct de prijsleider binnen de segmenten persoonlijke verzorging, keukenapparaten en huishoudelijke apparaten.

Stofzuigers, koffiezetapparaten, elektrische tandenborstels, scheerapparaten en nog vijftig andere productgroepen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij bol.com. De winkel is met het grootste assortiment nu ook specialist op het gebied van elektronische huishoudelijke artikelen. Bol.com biedt de mogelijkheid om op een overzichtelijke manier en tegen een aantrekkelijke prijs talrijke huishoudelijke apparaten, keukenapparaten en apparaten op het gebied van persoonlijke verzorging online te bestellen. Voor een groot deel van het aanbod geldt: op werkdagen voor 21.30 uur besteld, de volgende dag in huis. Michel Schaeffer: "De toevoeging van deze winkel is voor ons een logische stap. In recent onderzoek van Synovate geeft 1 op de 6 ondervraagden aan bol.com te overwegen als het gaat om de aanschaf van huishoudelijke artikelen. Zonder dat wij dit daadwerkelijk aanboden. Dat is na vandaag wel anders, nu wij maar liefst 54 nieuwe categorieën* (zoals ventilatoren, waterkokers, blenders, gourmetsets, ladyshaves, weegschalen en magnetrons) aan het assortiment toevoegen."

Gemak
Bol.com wil de markt van huishoudelijke artikelen flink afstoffen en daarmee binnen twee jaar een plek in de top 5 van aanbieders van huishoudelijke artikelen van Nederland te bereiken. In die markt ging volgens GfK-metingen in 2009 in totaal ¤ 360 miljoen (exclusief BTW) om. Op dit moment vindt de verkoop van deze productgroep voor slechts zo'n 10% op internet plaats, terwijl dit aandeel voor veel andere elektronica categorieën veel hoger ligt. De winkel verwacht dat dit door het grote assortiment in combinatie met de scherpe prijs en de bekende service van bol.com snel gaat veranderen. Schaeffer: "De consument kan zich op internet op elk gewenst moment oriënteren op zijn aankopen en eenvoudig merken, producten en prijzen vergelijken. Groot bijkomend voordeel is dat we in onze winkel niet worden belemmerd door het gebrek aan ruimte waar veel andere winkels mee te maken hebben. Bol.com kan je dus het volledige aanbod tonen én leveren. Zo vind je altijd wat je zoekt. Daarnaast is het ook een kwestie van gemak. Het is prettiger om een magnetron of stofzuiger thuisbezorgd te krijgen, dan dat je er een middag mee door de stad moet sjouwen."

Bol.com partners
Bol.com stelt sinds februari 2011 de winkel open voor andere aanbieders via bol.com plaza. "Op dit platform kun je het aanbod van diverse andere aanbieders zoals Megapool.nl, Bobshop, Informatique, clevercow.nl en centralpoint.nl via bol.com bestellen. We hebben met bol.com plaza eerder dit jaar een opvallende stap gezet in de verbreding van het winkelaanbod om je een gevarieerde keuze te kunnen bieden in aanbod en prijs. Samen met de aangesloten partners kunnen we nu ook het meest uitgebreide en beschikbare assortiment van huishoudelijke artikelen aanbieden", aldus Schaeffer. Het aanbod van huishoudelijke artikelen van partners zal worden geïntegreerd met het eigen aanbod van bol.com. Hierdoor groeien het assortiment en de beschikbaarheid nog verder. "Naast meer keuze, zijn we transparant door de prijzen van verschillende andere aanbieders en die van onszelf naast elkaar te leggen. Zo heeft de klant bij ons vrije keuze."

Bomvol winkels, bomvol voordeel
Met de introductie van huishoudelijke artikelen wijzigt bol.com ook de pay-off naar 'bomvol winkels, bomvol voordeel'. Belangrijkste aanleiding voor deze wijziging is het gegeven dat bol.com met het toevoegen van speelgoed en huishoudelijke artikelen het 'media-jasje' ontgroeit. Bovendien is de winkel sinds augustus 2010 ook actiever geworden in België, alwaar het huishoudelijk assortiment ook beschikbaar is. Schaeffer: "Ook in de toekomst willen we nieuwe markten betreden. We zoeken daarbij niet alleen in de breedte, maar gaan met ons assortiment ook de diepte in. Binnen elke bestaande, maar ook in de vandaag toegevoegde winkel, willen we je alles kunnen bieden wat je mag verwachten. We zitten dus bomvol winkels." Met 'bomvol voordeel' - het tweede deel van de pay-off - benadrukt bol.com scherpe prijzen, gemak, service en betrouwbaarheid te bieden.


* airco's, kruimelzuigers, stofzuigers, stoomreinigers, strijkijzers, ventilatoren, verwarming, bonenmalers, espressoapparaten, koffiepadapparaten, koffiezetapparaten, melkopschuimers, waterkokers, handmixers, staafmixers, keukenmachines, broodbakmachines, gourmetsets, grillplaten, raclette-sets, steengrillsets, broodroosters, tosti-apparaten, wafelijzers, magnetrons, ovens, eierkokers, rijstkokers, stomers, elektrische messen, snijmachines, frituurpannen, ijsmachines, sapcentrifuges, thuistappen, citruspersen, blenders, rechauds, fonduepannen, baardtrimmers, bodygrooms, epilators, ladyshaves, laserontharing, neushaartrimmers, tondeuses, scheerapparaten, föhns, hairstylers, elektrische tandenborstels, flossers, monddouches, thermometers, weegschalen