Ingezonden persbericht


Achterhoekse Popronde verandert naam in Slag om de Achterhoek

Inschrijftermijn verlopen: overweldigend aantal Achterhoekse inschrijvingen!

Om verwarring met het bestaande, landelijk reizende, festival Popronde te voorkomen is besloten een andere naam te kiezen. De doelstelling van de Slag om de Achterhoek is om bands die een aantoonbare link hebben met de Achterhoek, een kans te geven zichzelf in de kijker te spelen.

Nu de inschrijftermijn is verlopen, kunnen we concluderen dat er massaal gehoor is gegeven aan onze oproep. Ruim zeventig bands, allen hebben een aantoonbare link met de Achterhoek, hebben zich aangemeld. Een aantal waar wij als organisatie alleen maar trots op kunnen zijn.

Mede daarom is besloten om te kiezen voor twee voorronden, op zondagmiddag 8 en 22 mei, en één finale op vrijdagavond 10 juni die allen plaatsvinden in de DRU Cultuurfabriek te Ulft, het culturele hart van de Achterhoek.

Op korte termijn zal een deskundige jury de inzendingen op kwaliteit en genre gaan selecteren waarna bepaald zal worden welke bands een uitnodiging krijgen voor de voorronden in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. De uiteindelijke winnaars van de Slag om de Achterhoek krijgen een podiumplek op het 22e Huntenpop festival aangeboden, wat plaats zal vinden op vrijdag 12 & zaterdag 13 augustus op het DRU Park te Ulft. Afhankelijk van de kwaliteit en het genre van de winnaars is er zelfs een kans om als support- act van Within Temptation op vrijdag 12 augustus te mogen fungeren.

De Slag om de Achterhoek is een nieuw gezamenlijk initiatief van de Stichting Huntenpop Belangen, DRU Cultuurfabriek en de Gemeente Oude IJsselstreek

www.twitter.com/huntenpop - www.facebook.com/huntenpop en www.huntenpop.nl


---

NOOT VOOR REDACTIE /