Handheld Group wint grote aanbesteding openbaar vervoer voor robuuste PDA's

Persbericht van PR Newswire

LIDKÖPING, Zweden, April 12, 2011 /PRNewswire/ -- Het contract voor de levering van meer dan 10.000 stuks van de robuuste Nautiz(R) PDA aan de Nederlandse Spoorwegen (NS), waarvan 6000 met een Arcontia RFID-module, bekend onder de naam Nautiz eTicket Pro(R)
(http://www.nautiz.com/eticketpro/facts.asp), is toegekend aan de Handheld Group (http://www.handheldgroup.com/). (Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20110412/448182-a ) (Photo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20110412/448182-b ) De Europese aanbesteding van de NS was de grootste aanbesteding ter wereld voor robuuste PDA's in de openbaar vervoerssector van de afgelopen 12 maanden en één van de grootste projecten ter wereld voor robuuste mobiele apparaten in alle verticale markten. De aanbesteding bestond uit een technische en commerciële evaluatie en de concurrentie, met inbegrip van alle grote internationale leveranciers van robuuste PDA's, was hevig. Hoewel de Handheld Nautiz eTicket Pro niet de hoogste technische score behaalde, hebben de e-ticketing kennis van RFID-partner Arcontia (http://www.arcontia.se/) en de aantrekkelijke prijs een belangrijke rol gespeeld bij het winnen van het contract. "De Nautiz eTicket Pro bood het beste van twee werelden voor ons; een krachtig PDA-platform geïntegreerd met de nieuwste generatie Arcontia RFID-module" zei Jasper van Zanten, NS Business consultant. "De combinatie voldeed aan alle verplichte eisen in de aanbesteding en het commerciële aanbod vervolledigde het pakket. Daarom paste het totale plaatje het best bij onze situatie."
Het contract werd gewonnen door een consortium genaamd HS Mobility, bestaande uit de Handheld Group en het Nederlandse software partnerbedrijf Sigmax B.V. Sigmax is een leverancier van mobiele software voor het openbaar vervoer en ze leveren de derdelijnsondersteuning voor het project. Het contract voor de levering van de meer dan 10.000 robuuste PDA's heeft een looptijd van vijf jaar. Het grootste gedeelte van dit aantal zal in 2011 geleverd worden. "We zijn ontzettend trots dat men het contract voor de levering van robuuste handhelds aan de Nederlandse Spoorwegen aan ons toegekend heeft," zei Jerker Hellström, CEO van de Handheld Group. "De aanbestedings- en de selectieprocedure zijn zeer grondig uitgevoerd en de concurrentie voor het contract was zwaar. Daardoor is de voldoening om als winnaar uitgeroepen te worden des te groter." De eindronde van de aanbesteding bestond uit een evaluatie van de geselecteerde apparaten door eerstelijnspersoneel van NS. In een directe vergelijking garandeerde een overweldigende keuze voor de uitstekende ergonomie van de Handheld Nautiz een enorme initiële gebruikersacceptatie voor de nieuwe Railpocketapparaten. Al het eerstelijnspersoneel krijgt een eigen persoonlijk apparaat dat men elke dag zal gebruiken om de dagelijkse activiteiten zoals de ticketcontrole en het verschaffen van reisinformatie te ondersteunen. "De Nautiz eTicket Pro van Handheld werd geselecteerd door het personeel dat het apparaat daadwerkelijk zal gebruiken, waarna we besloten dat het voldeed aan de vereisten vastgelegd in de aanbesteding" zei Jasper van Zanten van de Nederlandse Spoorwegen. "Vooral op deze schaal is het overleggen met de eindgebruikers in het aanbestedingsproces een proactieve manier om een stevige basis voor acceptatie door de gebruikers te leggen."
De Nautiz eTicket Pro robuuste PDA is speciaal ontworpen voor betalingstransacties en validaties in de openbaar vervoersmarkt en werd ontwikkeld in samenwerking met Arcontia, een toonaangevende leverancier van smartcardlezers voor toepassingen in het openbaar vervoer. De geïntegreerde smartcardlezer ondersteunt NFC voor mobiele toepassingen, smart posters en tickets, waaronder zowel een passieve reader mode als een actieve peer-to-peer (P2P) mode. De ingebouwde lezer voldoet aan de laatste e-ticketingeisen voor het openbaar vervoer en ondersteunt een ruim aanbod van contactloze standaarden, waaronder de volledige MiFare familie.
De Nautiz eTicket Pro wordt geleverd met een 806 MHz processor en vooruitstrevende functionaliteit zoals een ingebouwde 3-megapixel camera met autofocus, een ingebouwde 2-D imager, WLAN, Bluetooth, 3G mobiele spraak- en datamogelijkheden en GPS. Het besturingssysteem is Windows Mobile 6.1 en het apparaat heeft 256 MB RAM en 512 MB ingebouwd Flashgeheugen. De PDA heeft drie ingebouwde SAM (Secure Access Model) slots die onafhankelijk van elkaar parallel kunnen werken voor maximale prestaties. De herlaadbare 4400 mAh Li-ion batterij biedt een batterijduur van meer dan een volledige werkdag met een enkele laadbeurt. Het transflectieve VGA-kleurenscherm en touchscreen bieden een scherpe en heldere resolutie, zelfs bij werkzaamheden buitenshuis. "Contracten en bestellingen van deze ordergrootte versterken onze positie in met name de openbaar vervoersmarkt, maar ook in alle verticale markten. We zijn erg trots dat we het grootste contract voor PDA's in Europa gewonnen hebben" zegt Hellström, CEO van de Handheld Group.
De leveringen aan NS beginnen binnenkort. De Nautiz eTicket Pro wordt getoond op de UITP (http://www.uitpdubai2011.org/exhibition/welcome/ ) Public Transportation Conference and Exhibition in Dubai die deze week gehouden wordt.
Over Handheld:
De Handheld Group is een internationale leverancier van robuuste mobiele computers en PDA''s. Handheld en zijn partners leveren volledige mobiele oplossingen aan bedrijven in bedrijfstakken als logistiek, bosbouw, openbaar vervoer, bouwnijverheid, defensie en beveiliging. De Handheld Group uit Zweden heeft lokale kantoren in Finland, Nederland, Italië, Australië en de VS. Voor meer informatie, zie http://www.handheldgroup.com

Handheld Group

CONTACT: Mediacontact: Sofia Löfblad, Marketing Director, Handheld GroupAB, s.lofblad@handheldgroup.com +46-510-54-71-70