Ingezonden persbericht


Eemsdelta omarmt elektrische mobiliteit

Zaterdag 16 april 2011 introduceren Parkdiensten Eemsdelta en Seaports Xperience Center (SXC) in Farmsum een nieuw en duurzaam mobiliteitsconcept voor vervoer en rondleidingen in de Eemsdelta: de elektrische fiets. De fietsen worden rond 15.00 uur gepresenteerd tijdens Xperiences@sea, het grote evenement dat SXC die zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur organiseert voor jongeren, hun familie en vrienden om hen te boeien en te binden aan een toekomst in de Eemsdelta.

Op het programma staan onder meer speedboottochten in de haven van Delfzijl, quadricopters besturen met een I-pad, gamen, films en opstellingen -zoals een zoutstraat of glasstraat- bekijken in de Xperienceruimte van SXC. Zelf doen en ervaren is het motto. Centraal staat de aantrekkelijkheid van een loopbaan in en rond de havens in de Eemsdelta.

Elektrische fietsen
De elektrische fietsen worden geëxploiteerd door Parkdiensten Eemsdelta, die ze onderhoudt en verhuurt. Ze zullen vooral ingezet worden door SXC tijdens de Xperiences, Xcursies, Geotracking en andere outdooractiviteiten die SXC organiseert voor de promotie van werken, wonen en recreëren in de Eemsdelta. Elektrische mobiliteit is een concept dat uitstekend past bij het groene imago van de Eemsdelta. De fietsen bieden daarnaast de regionale bedrijven de mogelijkheid om reclame voor zichzelf te maken op het frame van de fiets.