Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Van Harte & Lingsma opnieuw bij 'beste werkgevers' van Nederland

Oegstgeest 12 april 2011 -Van Harte & Lingsma is opnieuw uitgeroepen tot één van de beste werkgevers van Nederland. Het trainingsbureau eindigde op de vijfde plaats in de categorie medium sized enterprises, twee plekken hoger dan vorig jaar. De bekendmaking werd gisteren gedaan tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant Stork in Amsterdam Noord. Werknemers waarderen Van Harte & Lingsma vooral om de eerlijke wijze waarop iedereen behandeld wordt en de vriendelijke werkomgeving die wordt gecreëerd.

'Great Place to Work' meet de waardering van werknemers op vijf dimensies: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Op alle vijf pijlers scoort Van Harte & Lingsma hoger dan het gemiddelde van de Beste Werkgevers van 2010. Naast de gelijkwaardige behandeling en de fijne werkomgeving prijzen de werknemers het trainingsbureau om het vertrouwen dat het managementteam in de medewerkers stelt en de verantwoordelijkheid die ze krijgen. Ze hebben daarnaast het gevoel als een gemeenschap voor de zaak te staan. Het onderzoek is uitgevoerd door het Great Place to Work® Institute Nederland. Van Harte & Lingsma heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een plaats in de top 10 behaald.

Vertrouwen
Joep C. de Jong, algemeen directeur bij Van Harte & Lingsma: "Voor ons is het van groot belang de werknemers te betrekken bij de organisatie, zij zijn tenslotte de organisatie! Onze ervaring is dat mensen pas optimaal presteren als je ze vertrouwen geeft en je eerlijk en open opstelt. Het geeft een goed gevoel te merken dat iedereen dit ook als positief ervaart."

Ten opzichte van vorig jaar is vooral de tevredenheid over de communicatie van het managementteam over de doelen sterk gestegen, net als het goede gevoel over de bijdrage van het trainingsbureau aan de gemeenschap. Het onderzoek bespreekt ook de aandachtspunten voor Van Harte & Lingsma. Zo is er een psychologische en emotionele impact van de werkomgeving op de werknemers. "Dit nemen wij zeer serieus," De Jong. "We zijn een trainingsbureau waarbij we van onze deelnemers vragen zich emotioneel open te stellen naar ons. Wij zijn van mening dat dit alleen werkt als onze trainers hiervoor openstaan. Dit vraagt meer van ze dan in een gewone kantoorbaan."

Over het Great Place to Work® Institute
Ieder jaar initieert het Great Place to Work® Institute in dertig landen wereldwijd, waaronder Nederland, haar onderzoek naar organisaties die zich volgens de perceptie van de eigen medewerkers kenmerken als een echte Great Place to Work. Aan de hand van de vijf dimensies worden uitspraken gedaan over (de kwaliteit van) drie relaties binnen de organisatie; 1. die tussen medewerkers en management; 2. medewerkers onderling en 3. medewerkers en hun werk. De Nederlandse lijst bestaat uit drie categorieën: grote bedrijven en multinationals (> 250 fte), medium bedrijven (50-250 fte) en kleine en jonge bedrijven (20-50 fte). Op basis van de onderzoek scores worden de 'Beste Werkgevers van Nederland' bepaald. www.greatplacetowork.nl

Over Van Harte en Lingsma

Van Harte & Lingsma is al 25 jaar toonaangevend in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Het bureau verzorgt (beroeps)opleidingen, trainingen en coachtrajecten gericht op leiderschap en management, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie, persoonlijke effectiviteit en communicatie. Daarnaast levert Van Harte & Lingsma maatwerk gericht op veranderprocessen, teamontwikkeling en betrokkenheid. Van Harte & Lingsma heeft 50 medewerkers en is gevestigd in Oegstgeest.


- Einde bericht -

**

Ingezonden persbericht