Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 12 april 2011|



1. BMF
GS hebben ingestemd met het werkplan 2011 van de Brabantse Milieufederatie (BMF). Dit jaar kent de provincie de BMF E 822.285 subsidie toe.

2. Monitoren natuurkwaliteit
Natuurmonumenten, Brabants Landschap en de Bosgroep Zuid-Nederland zullen in 2011 de natuurkwaliteit monitoren van de terreinen die zij in beheer hebben. GS hebben daartoe opdracht verleend. Onderdeel van de opdracht is ook om een monitoringsysteem voor het nieuwe Subsidiestelsel Natuur en Landschapsbeheer (SNL) mee te ontwikkelen en te testen.

3. Aanpak kredietcrisis
In 2009 zijn in het kader van de maatregelen Kredietcrisis twee subsidieregelingen in het leven geroepen: 'Energielening' en 'Brabant Bespaart' voor particuliere woningeigenaren in Noord-Brabant. GS hebben het EnergieBureau opdracht verleend om de verdere aanvragen voor deze regelingen af te handelen.

4. Dijk van een Delta
De stichting Dijk van een Delta krijgt de formele status van 'dienst van algemeen en economisch belang'. Dat is nodig omdat deze organisatie een overheidssubsidie van meer dan twee ton ontvangt. Juridisch is dan deze status een vereiste.

5. Plan bidbookfase 2018Brabant
Het plan 'bidbookfase 2018Brabant' beschrijft hoe er wordt gewerkt om de nominatie voor de titel Culturele Hoofdstad 2018 binnen te halen. Het plan, dat loopt tot het moment waarop duidelijk is welke stad is gekozen, wordt ter kennisneming aangeboden aan Provinciale Staten.

6. Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer
GS hebben de minister van Infrastructuur & Milieu verzocht in te stemmen met een wijziging van het Actieprogramma Regionaal OV (AROV), zodat de beschikbare rijksmiddelen voor het OV in Brabant optimaal kunnen worden ingezet.

7. Ontwerp-besluiten verplaatsers intensieve veehouderij
GS hebben negen ontwerp-besluiten genomen over aangevraagde ontheffingen voor de verplaatsing van intensieve veehouderijen. Zes aanvragen willen GS weigeren, voor drie ontheffingen wordt de procedure gestart om die te verlenen. Daarnaast hebben GS besloten drie ontheffingen te verlenen. Hiermee hebben GS besloten over alle aangevraagde ontheffingen voor verplaatsing van intensieve veehouderijen. De voortgang van deze procedures kan worden gevolgd op onze website: www.brabant.nl/ontheffingvr

8. Samen Investeren in BrabantStad
De projecten uit het programma 'Samen Investeren' van de provincie en de vijf grootste steden van Brabant zijn volgens schema gestart en uiterlijk 31 december 2013 afgerond. In totaal zijn meer dan 150 economische, ecologische, sociale en culturele projecten in uitvoering. Gedeputeerde Staten hebben ermee ingestemd dat de Internationale School in Eindhoven uiterlijk 1 juli 2011 van start mag gaan, vanwege de complexe aanbestedingsprocedure.

9. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten hebben gedeeltelijk goedkeuring onthouden aan het bestemmingsplan '1e herziening bestemmingsplan Oude Molen 2000' van de gemeente Bergen op Zoom.


---- --