Amsterdam RAI

AutoRAI 2011: grootste autofeest van nederland

07 apr 2010

Van dinsdag 12 tot en met zaterdag 23 april volgend jaar vindt AutoRAI 2011 plaats, het grootste autofeest van Nederland. Beursbezoekers krijgen in Amsterdam RAI een compleet overzicht van het laatste nieuws uit de auto-industrie. Van primeurs en concept cars tot de jongste innovaties en live spektakel. De merkenstands keren terug op de beursvloer, evenals de avondopenstellingen. AutoRAI wordt tweejaarlijks gehouden en georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging.

Voor AutoRAI 2011 heeft Amsterdam RAI het beursconcept verder ontwikkeld. Daarbij is goed gekeken naar de ervaringen tijdens AutoRAI 2009, toen de opzet wegens de economische crisis was aangepast. De aanpak voor 2011 is opnieuw kostenbewust, maar geeft de exposanten veel meer mogelijkheden hun merkidentiteit te laten spreken. Voor de exposanten betekent dat âmaximale show tegen acceptabele kostenâ.

Merkenstands keren terug
Belangrijkste verschil met AutoRAI 2009 is dat de merkenstands terug komen. Dit betekent dat alle autoâs van één merk bij elkaar staan. In 2009 waren de autoâs per âbelevingswereldâ ingedeeld, zodat autoâs van diverse merken door elkaar stonden. Hoewel daar door veel bezoekers goed op werd gereageerd, wilden veel automerken toch weer graag een âeigen standâ om hun primeurs en concept cars binnen één merkomgeving in de spotlights te zetten.

Modulair standbouwconcept
Deelnemers aan AutoRAI 2011 hebben keuze uit twee vormen van standbouw. Naast de eigen fabrieksstand kan men kiezen voor een modulair standbouwconcept, ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Tentoonstellingscomité en RAI Vereniging. Deze opzet komt tegemoet aan de wensen van exposanten op het gebied van merkidentiteit en kostenefficiency. Gezamenlijke inkoop van standbouwelementen zoals vloeren, rigging en verlichting brengt een flinke kostenbesparing. Het concept wordt momenteel in samenwerking met Opel Nederland nader uitgewerkt en in een later stadium aan de deelnemers gepresenteerd.

Special Events
De onder AutoRAI-bezoekers zeer gewaardeerde Special Events keren ook in 2011 terug. Er zijn er diverse in voorbereiding. Zeker is al dat er een Klassieker Paviljoen komt en ook voor het in 2009 geïntroduceerde GoMotor! zijn de voorbereidingen gestart. Het tweewielerevent zal het laatste nieuws op het gebied van motoren, motorscooters en scooters tonen inclusief de bijbehorende kleding en helmen. De mogelijkheid om direct zelf te rijden en te ervaren zal ook bij deze editie aan de bezoekers worden aangeboden.

Avondopenstellingen
De openingstijden van AutoRAI 2011 zijn doordeweeks van 12.00 tot 22.00 uur. Om de bezoekers extra keuzevrijheid te geven, gaat AutoRAI 2011 op alle doordeweekse avonden open. Voor avondkaarten, vanaf 17.00 uur, geldt een gereduceerd tarief. In het weekend is de beurs geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

Pers- en vakdag
AutoRAI 2011 start op 12 april 2011 met een gecombineerde pers- en vakdag. De persdag van AutoRAI 2011 is van 8.00 tot 14.00 uur. Van 14.00 tot 18.00 uur kunnen wagenparkbeheerders, leasemaatschappijen verzekeraars en andere zakelijke genodigden de beurs tijdens de speciale vakmiddag bezoeken. Vanaf 13 april is AutoRAI 2011 geopend voor het grote publiek.

Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl.


*