10 Jaar signotec: een succesverhaal uit Ratingen


signotec naar 10 jaar bedrijfsgeschiedenis met zijn e-signature-solutions on the fast lane.

Ratingen (Duitsland), 20110412 -- Reeds in het eerste decennium van zijn bestaan heeft zich signotec GmbH tot een technologische leider ontwikkeld als het gaat om ontwikkeling en fabricage van elektronische signature pads en de bijbehorende software. De voortdurende ontwikkeling is voor de bedrijfsoprichteters, Arne Brandes, Gunther Hagner en Wolfgang Specht onmisbaar en speelt ook voor de toekomst en het succes van dit bedrijf een belangrijke rol. Vooral wanneer het daarom gaat om zich aan nieuwe technologische omstandigheden en veranderende behoeften van de klant aan te passen is het bedrijf innovatief, flexibel en heeft zich tot eerste adres in deze sector ontwikkeld.

Het bedrijf signotec GmbH viert dit jaar zijn 10 jarig bestaan. Met engagement, knowhow en klantvriendelijkheid heeft zich het jonge, innovatieve bedrijf in de bedrijfstak van de elektronische signaturen via Pen-pad of een Tablet-pc binnen korte tijd aan de top gezet. Met signotec producten kan de consument ondertekenen, digitaal signeren, bedrijfsprocessen verbeteren, mediabreuken vermijden personen identificeren en rechts conforme documenten creëren. Op deze manier signeerde, elektronische documenten kunnen altijd en overal door iedereen zonder speciale hulpmiddelen geëvalueerd worden. Ondertekenen blijft met signotec zo gemakkelijk als altijd. Men ondertekent direct in het elektronische document. Door het wegvallen van papier, laten zich mediabreuken vermijden, de elektronische documenten worden door de digitale signatuur beveiligt en kunnen als echt geverifieerd worden.

"Toen het bedrijf ontstond, was dit voor ons nieuw terrein. Toen der tijd ontwikkelden wij uitsluitend software om in banken handtekeningen te controleren en waren  nieuw in de branche. Daarom moesten we eerst de behoeften van de klant analyseren en die dan zo snel als mogelijk voldoen", aldus Arne Brandes, een van de drie topmannen van signotec. In die tijd ontwikkelde wij signature software maar we verkochten toen uitsluitend pads van de Amerikaanse fabrikant Topaz Systems. Na acht jaar besloot men bij signotec naast de eigen software ook signature pads in Duitsland te produceren. “we hadden het doel om als eerste bedrijf complete solutions uit één hand aan te bieden om een noch bredere scala aan bedrijven en sectoren te bereiken”, herinnert zich Gunther Hagner. “Maar vooral hadden wij het doel noch beter op de wensen van de klant ingaan en ook speciale oplossingen aan te bieden. Bijzondere waarde hebben we op een optimaal prijs-kwaliteitverhouding gelegd”. Met deze toekomstgerichte beslissing is signotec de sprong naar de top van de internationale leveranciers gelukt. "Dit was duidelijk de juiste beslissing, want we nemen met de eigens in Duitsland ontwikkelde en geproduceerde producten een unieke positie in de markt. De signotec pads zetten zich door hun ergonomische vorm, de technische details en de onverslaanbare software van de concurrentie af. Onze pads genaamd "Sigma" en "Omega" zijn zowel voor mobiel als ook stationair gebruik geschikt. Als highlight kunnen componenten van de pads in verschillende kleuren en met bedrijfslogo's worden voorzien”, zo zegt Gunther Hagner.

Een hoog niveau van engagement bewijst in Duitsland, de landelijke klantenservice via de vestigingen in Rodewald, Erfurt en de hoofdvestiging in Ratingen. Door de snel groeiende internationale vraag werd begin 2010 signotec Solutions GmbH opgericht. Het dochterbedrijf, gevestigd in Spielfeld bij Graz in Oostenrijk wordt geleid door Jörg Prinzhorn en bedient klanten in Zuid en Oost Europa. Daarnaast wordt signotec ondersteund door over de wereld verspreide sales-partners. Ondanks de economische crises en de algemene recessie kon zich het Ratinger bedrijf voortdurend positief ontwikkelen en verhoogde doorlopend het resultaat zonder de greep te verliezen. Met zijn signature solutions staat het bedrijf er gezond bij. signotec registreerde in de laatste jaren een omzetstijging van meer dan 100%. De kwaliteit van onze producten, de op maat gemaakte solutions en de uitstekende service sprak zich in velen sectoren om, zo groeide signotec meer dan gemiddeld. Zeker heeft daarbij ook het feit bijgedragen, dat wij ons als partner der ondernemingen zien, niet alleen aan de omzetting van projecten er bij zijn, maar ook de bedrijven in het geheel ondersteunen.

Voor de toekomst hopen de drie topmannen van signotec meer groei in de verschillende branches."Het aantal bedrijven die kosten willen besparen door papier te vermijden zal blijven groeien. Vooral door het wereldwijd met elkaar verbondene bedrijfsleven en Corporate Relations, zal de markt blijven veranderen. Juist dit feit, zien wij als uitdaging en een kans", zegt Arne Brandes. "In de toekomst zullen steeds meer bedrijven naar de voordelen van onze producten vragen“.

Tot de klantenkring van signotec behoren ondermeer duitse en internationale industriële bedrijven en winkelketens, financiële dienstverlening, overheid, gezondheidszorg, en instituten van de Sparkassen en de Volks und Raiffeisen banken, verzekeringsmaatschappijen en makelaars. Klanten van signotec zijn onder meer toonaangevende bedrijven, zoals zoals Knauf Gips AG, Vodafone, Siemens, BASF, Krombacher, Veltins, Miele, Lego, en de Metro Group. Het succes in de verschillende bedrijfstakken bewijst: signotec is in staat om complexe geïntegreerde solutions aan te bieden op een hoog kwalitatief niveau, individueel geprogrammeerd van software tot aan het ontwerp van de gekleurde pads in corporate design van het bedrijf.

Vooruit kijkend weten wij dat de klant functionaliteit, de beste service en goede prijzen wenst, zonder de kwaliteit te missen. We leren nog steeds erbij en verbeteren en ontwikkelen voortdurend. Ons doel is, klantenstam, product portefeuille en onze internationale activiteiten verder uit te bouwen en onze groei beter vooraan te drijven. Daarbij bouwen wij op onze gemotiveerde medewerkers. “Met onze efficiënte en betrouwbare service bieden wij hoog ontwikkelde technologische producten en naar onze mening de beste condities in de branche”, zo zegt Arne Brandes.

Over signotec: signotec werd in het 2000 opgericht en is nu toonaangevend op het gebied van de elektronische signaturen door middel een handtekening via pen pad of tablet-pc. Met de producten van signotec, kan de consument zoals gewend ondertekenen, digitaal signeren, handels processen optimmeren, personen identificeren media breuken vermijden en rechts conforme documenten creëren. Op deze wijze signeerde elektronische documenten kunnen altijd en overal door iedereen zonder speciale hulpmiddelen geëvalueerd worden. Onderteken blijft met signotec zo veilig en makkelijk als het altijd al was. Men ondertekent direct in het elektronische document. Door het wegvallen van papier, laten zich mediabreuken vermijden, de elektronische documenten worden door de digitale signatuur beveiligt en kunnen als echt geverifieerd worden. Tot de klantenkring van signotec behoren onder meer duitse en internationale industriële bedrijven en winkelketens, financiële dienstverlening, overheid, gezondheidszorg, en instituten van de Sparkassen en de Volks und Raiffeisen banken, verzekeringsmaatschappijen en makelaars. Het dochterbedrijf, gevestigd in Spielfeld bij Graz in Oostenrijk bedient de klanten in suid en oost Europa.

Contact voor vragen:
signotec GmbH
Laurens Verheijen
Neudorf 7
D-31637 Rodewald
Tel.: 0 50 74 – 96 10 178
Fax: 0 50 74 – 96 11 56
E-Mail: laurens.verheijen@signotec.de





Ingezonden persbericht