Synobsys, a Great Place to work


Synobsys behoort tot Beste Werkgevers 2011

Capelle aan den IJssel, 20110412 -- Synobsys heeft een plaats veroverd op de lijst van Beste Werkgevers 2011. Dat betekent dat de IT-dienstverlener die bedrijven helpt efficiënt in te spelen op marktveranderingen, behoort tot de beste werkgevers in Nederland in de categorie Small and Medium Enterprises. Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers Synobsys ervaren als een Great Place to Work. Het bedrijf is bijzonder trots op de vermelding en zal deze onderzoeksresultaten gebruiken om het personeelsbeleid nog verder te stroomlijnen.

Het Great Place to Work Institute baseert de lijst met Beste Werkgevers op zijn jaarlijkse onderzoek onder organisaties en hun medewerkers. Om hieraan deel te mogen nemen moeten bedrijven aan bepaalde criteria voldoen. Vervolgens vindt het onderzoek plaats. Dit bestaat uit twee delen. Het eerste is de Trust Index, een uitgebreide vragenlijst voor werknemers. Aan de hand daarvan meet het instituut het vertrouwen dat medewerkers in hun werkgever hebben en hoe trots ze op hun werk zijn. Daarnaast geeft het een beeld van de mate van saamhorigheid onder het personeel. In de tweede plaats voert het Great Place to Work Institute een Culture Audit uit. Deze door het management ingevulde vragenlijst verschaft het instituut inzicht in het beleid van de deelnemende organisaties.

Frans Pattijn, directeur en Jacqueline Spits, HR Manager van Synobsys waren nauw betrokken bij het Great Place to Work-onderzoek bij Synobsys. Zij waren eveneens aanwezig bij het Great Place To Work Glamour Event 2011 op 11 april 2011 in Amsterdam. Tijdens deze spectaculaire avond werd de volledige lijst van Beste Werkgevers bekend gemaakt, waar Synobsys deel van uit maakte. “We zijn heel trots op onze vermelding in de lijst”, zegt Jacqueline Spits. “We hebben het onderzoek laten uitvoeren als nulmeting om te inventariseren in hoeverre ons personeelsbeleid aansluit op de wensen van onze medewerkers. Meedingen naar een plek op de lijst van Beste Werkgevers was geen vooropgezet doel, maar is absoluut een geweldig resultaat. We gebruiken de uitkomsten van het onderzoek als leidraad om ons personeelsbeleid verder vorm te geven. Een plaats op de lijst van Beste Werkgevers 2011 geeft ons het vertrouwen dat we op de goede weg zijn.”

Over de Lijst Beste Werkgevers
Elk jaar stelt het Great Place to Work Institute lijsten samen van De Beste Werkgevers. De deelnemende organisaties zijn gevestigd in 40 landen verspreid over de hele wereld, waaronder ook Nederland. Bij het onderzoek gebruikt het instituut een zelfontwikkelde methode. Deze is gebaseerd op vragenlijsten, gesprekken en extra bronmateriaal zoals jaarverslagen, personeelsbladen en berichten uit de media. In het onderzoek meet het Great Place to Work Institute de mate van vertrouwen onder werknemers, de kwaliteit van werkrelaties, verhoudingen tussen werknemers en de werknemers en het management.

Over Synobsys
Synobsys, Nuchter in IT, ondersteunt organisaties om efficiënt en flexibel in te spelen op marktveranderingen om zo betere resultaten te boeken. Vanuit de visie op Business Flexibility adviseren de specialisten van Synobsys over het flexibel inrichten van bedrijfsprocessen, inclusief de analyse en implementatie van de ondersteunende oplossingen. Want Business Flexibility is een eerste vereiste in een dynamische markt. Synobsys is opgericht in 1995 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot kwalitatief marktleider op het gebied van geautomatiseerde ondersteuning van flexibele bedrijfsprocessen. Meer informatie is te vinden op www.synobsys.nl.

Wilt u meer weten over Synobsys?  Neem dan contact met ons op via info@synobsys.nl of +31 10 458 55 32.