Rijksoverheid

Consultatie aanpassing uitvoeringsbesluiten van de Telecommunicatiewet

Nieuwsbericht | 22-03-2011

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) consulteert het concept-besluit tot wijziging van verschillende uitvoeringsbesluiten van de Telecommunicatiewet in verband met de implementatie van de wijzigingen in het Europees regelgevend kader voor elektronische communicatie (NRF).

Wetsvoorstel

Deze regeling dient ter vervolmaking van de implementatie van het gewijzigde Europees regelgevend kader voor elektronische communicatie (NRF). In hoofdzaak wordt in de implementatie van het NRF voorzien door het wetsvoorstel "Wijziging van de Telecommunicatiewet ter implementatie van de herziene telecommunicatierichtlijnen" (Kamerstukken 2010/2011, 32549). Op een aantal punten is daarnaast wijziging van het Besluit Interoperabiliteit, het Besluit randapparaten en radioapparaten 2007, het Besluit universele dienstverlening en eindgebruikersbelangen, het Besluit vergoedingen Telecommunicatiewet en het Besluit voorwaardelijke toegang nodig om de implementatie van het NRF te vervolmaken.

De voornaamste wijzigingen:

1. het Besluit Interoperabiliteit, ten aanzien van de toegang en het gebruik van nummers binnen de EU;

2. Het Besluit universele dienstverlening en eindgebruikersbelangen, ten aanzien van de aanwijzing van een aantal diensten om gelijkwaardige toegang voor gehandicapte gebruikers te realiseren, het stellen van eisen betreffende de kwaliteit en betaalbaarheid van die diensten en de uitwerking van het omslagstelsel voor de vergoeding van de opgedragen diensten;

3. Wijziging van het Frequentiebesluit 2011, ter uitwerking van de gedwongen verkoop van (delen van) frequentievergunningen.

Deze consultatie vindt plaats door middel van de Rijksbrede internetconsultatie voorgenomen regelgeving, waarbij het wetsvoorstel wordt geconsulteerd op een aparte website: externe link: internetconsultatie.nl\nrfuitvoeringsbesluit.

Op deze site staat alle benodigde informatie over deze consultatie, onder meer over de wijze waarop u kunt reageren, het al of niet openbaar maken van uw reactie, de bijbehorende documenten en de termijn waarbinnen u kunt reageren (tot en met 22 april 2011)

Informatiebijeenkomst

In het kader van deze consultatie wordt op 12 april 2011, van 14.00 uur tot 16.30 uru een informatiebijeenkomst door het ministerie georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt het ontwerp-besluit kort gepresenteerd en kunnen belangstellenden vragen stellen. De bijeenkomst vindt plaats op het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. Het ministerie beschikt niet over voldoende eigen parkeerruimte. In de omgeving van het ministerie is (betaalde) parkeerruimte beschikbaar.

Aanmelden

Indien u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn, wordt u verzocht dit uiterlijk 8 april a.s. te melden, door middel van een emailbericht met uw naam en de organisatie die u vertegenwoordigt aan SecretariaatTM@minez.nl. Om logistieke redenen verzoeken wij u het aantal vertegenwoordigers per organisatie zoveel mogelijk te beperken.

Bezoekers van het ministerie dienen van tevoren te zijn aangemeld en moeten een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.