Ingezonden persbericht


()

()

Amsterdam, 30 maart 2011

PERSBERICHT

Genomineerden Muziekscriptie Prijs 2010 bekend

Op dinsdag 12 april 2011 maakt Muziek Centrum Nederland de winnaar bekend van de Muziekscriptie Prijs 2010. Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Jan van der Plas (o.a. OOR, Muzikantengids, Fontys Muziekacademie) nomineerde uit de inzendingen drie scripties.

De drie nominaties in alfabetische volgorde:

Jori Buchel: Kindercultuur in Amsterdam (masterscriptie Universiteit van Amsterdam) Ben de Groot: Canti di prigionia van Luigi Dallapiccola: een hoogtepunt van twintigste-eeuwse protestmuziek? (bachelorscriptie Universiteit van Amsterdam) Thijs van Houwelingen: Het wereldsysteem van klassiekemuziek-uitvoeringen (masterscriptie Universiteit van Amsterdam)

De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur in het gebouw van Muziek Centrum Nederland, Rokin 111 in Amsterdam.

De Muziekscriptie Prijs is een jaarlijks terugkerende prijs van Muziek Centrum Nederland voor de schrijver van de beste afstudeerscriptie over muziek en muziekcultuur in de breedste zin van het woord. De prijs bestaat uit een geldbedrag van ¤ 500,-, beschikbaar gesteldd door MCN.

Studiemiddag en prijsuitreiking 12 april vanaf 14 uur bij MCN Voorafgaand aan de uitreiking vindt op 12 april vanaf 14.00 uur een studiemiddag plaats met inleidingen door Walter van de Leur en Tom ter Bogt, beiden jurylid van de Muziekscriptie Prijs en hoogleraar aan respectievelijk de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Utrecht. Daarna zal de voorzitter van de jury de inzendingen toelichten en zullen de genomineerden met hem in gesprek gaan.

De bijeenkomst op 12 april is publiek toegankelijk. Wel tevoren aanmelden via de website van MCN: www.mcn.nl/muziekscriptieprijs