Gemeente Breda

St. Ignatiusstraat op dinsdag 12 en woensdag 13 april dicht voor autoverkeer Als het weer het toelaat, voert de Gemeente Breda op dinsdag 12 en woensdag 13 april onderhoudswerkzaamheden uit in de St. Ignatiusstraat. Om het werk snel en veilig uit te kunnen voeren, is op dinsdag 12 april van 09.00 tot 16.00 uur de St. Ignatiusstraat, tussen de Wilhelminasingel en Beverweg, afgesloten voor autoverkeer.

Op woensdag 13 april is het gedeelte tussen de Beverweg en Teteringsedijk afgesloten. Dit is inclusief de parkeervakken. U wordt dringend verzocht om op die dagen uw auto niet op de afgesloten delen van de St. Ignatiusstraat te parkeren. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid. De weg blijft wel open voor fietsverkeer.

Waarom deze maatregelen

Op de St. Ignatiusstraat wordt intensief geparkeerd. Hierdoor is het schoonmaken van trottoirs, goten en straatkolken bijna onmogelijk en hoopt het vuil zich op. Tijdens de afsluitingen wordt er schoongemaakt, groenonderhoud uitgevoerd, riolen geïnspecteerd en waar nodig kleine reparaties verricht aan bestratingen. Ook het borstelen van de verharding is onderdeel van het onderhoud.

Waar auto's staan, kan niet geborsteld worden en blijft onkruid staan.

Planning en bereikbaarheid

Voor de bereikbaarheid gebeurt het onderhoud aan de St. Ignatiusstraat in fasen:

dinsdag 12 april, weggedeelte Wilhelminasingel - Beverweg:
* 's morgens (van 9.00 tot 12.00 uur) is de rijbaan Beverweg richting Wilhelminasingel afgesloten en de rijbaan Wilhelminasingel richting Beverweg is open

* 's middags (van 13.00 tot 16.00 uur) is de rijbaan Wilhelminasingel richting Beverweg afgesloten, rijbaan Beverweg richting Wilhelminasingel is open.

woensdag 13 april, weggedeelte Beverweg - Teteringsedijk:
* 's morgens (09.00 - 12.00 uur) is de rijbaan Beverweg richting Teteringsedijk afgesloten, de rijbaan Teteringsedijk richting Beverweg is open;

* 's middags (13.00 - 16.00 uur) is de rijbaan Teteringsedijk richting Beverweg afgesloten, de rijbaan Beverweg richting Teteringsedijk is open.

Parkeerplaatsen en winkels aan het Brabantplein zijn bereikbaar via de Robijnstraat.

Uw medewerking wordt gevraagd

Een geheel autovrije St. Ignatiusstraat geeft de meeste ruimte om het werk snel en goed uit te voeren.

De gemeente verzoekt u daarom om uw auto op 12 en 13 april vanaf 07.00 uur niet op de af te sluiten delen te parkeren. Verder geldt op de genoemde delen van de St. Ignatiusstraat een stopverbod.