Oldenkotte en Dimence tekenen samenwerkingsovereenkomst


Deventer, 20110412 -- Stichting Forensisch Psychiatrisch Centrum Oldenkotte en Dimence, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, gaan intensief met elkaar samenwerken. Op 11 april ondertekenden beide organisaties een samenwerkingsovereenkomst.

Achtergrond
Begin 2010 maakten beide partijen de intentie tot vergaande samenwerking bekend. Deze samenwerking, in zowel de zorg als de ondersteunende processen, is vorig jaar verder uitgewerkt. Er worden samenhangende ketens rond de basiszorg en de forensisch psychiatrische zorg gevormd. Ook bundelen Oldenkotte en Dimence hun deskundigheid op het gebied van opleiding, onderzoek en innovatie. Dit geldt ook voor de ondersteuning van de werkprocessen.

Ondertekening
Goof van Gemert, directeur forensische zorg van het ministerie van Veiligheid en Justitie, opende maandag de bijeenkomst. Aansluitend leverden verschillende deskundigen op het gebied van de ggz en de forensische psychiatrie een aantal inhoudelijke bijdragen, waarna John Nijhuis (raad van bestuur Oldenkotte) en Sybren Bangma (voorzitter raad van bestuur Dimence) de samenwerking formeel bekrachtigden.

De raden van bestuur hebben consensus bereikt over de samenwerkingsstructuur en de wijze waarop deze kan worden gerealiseerd. Er komt een Divisie Forensische Psychiatrie binnen de Stichting Dimence Groep. Stichting FPC Oldenkotte blijft als zelfstandige stichting bestaan.





Dimence