Ingezonden persbericht


Persbericht

29 maart 2011

Beeldpresentatie in Museon: De stammen van India

Op dinsdagmiddag 12 april verzorgen Bertie en Dos Winkel een beeldpresentatie onder de titel 'De stammen van India' in het Haagse Museon. Bij het woord 'stammen' denkt men al gauw aan donker Afrika of aan het Amazone regenwoud, waar nog stammen leven die niet of nauwelijks met de 'beschaving' in aanraking gekomen zijn. Toch zijn er ook in het immens grote subcontinent India, nog heel wat volken met veel van hun traditionele riten en gebruiken en waarbij de traditionele kleding de regel is. Stammen als de Bonda, Gadaba en Kondh in Orissa, de Nagastammen in Nagaland, de Apatani in Arunachal Pradesh en de Jat in Gujarat, zullen in de presentatie aan bod komen. Een feest van kleur, traditie en schoonheid, bijzonder artistiek fotografisch vastgelegd en boeiend verwoord. Het programma duurt van 13.30 tot 15.30, de toegang bedraagt ¤ 5,50.

Dinsdagmiddaglezingen en colleges
Vanuit het motto Lifelong Learning organiseert het Museon al 30 jaar dinsdagmiddaglezingen. Per jaar verzorgen bijzondere sprekers ongeveer 40 lezingen en colleges in de Levi Lassenzaal. Deze sluiten aan op de kernthema's van het Museon en worden ondersteund met moderne media. Vanuit hun stoel gaan de bezoekers mee op verre reizen en worden zij geconfronteerd met bijzondere culturen en natuurverschijnselen. Ook onderwerpen van maatschappelijke of cultuurhistorische aard komen aan bod. Kijk voor het actuele programma op www.museon.nl.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's.

Voorzieningen:
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl