Universiteit van Amsterdam

Wat betekent Twitter voor politiek en journalistiek? Symposium Communicatiewetenschap
Politici en journalisten lijken volledig in de ban te zijn van sociale media zoals Twitter. Het Center for Politics and Communication aan de UvA organiseert op dinsdag 12 april een discussiebijeenkomst over Twitter, politiek en journalistiek. Dinsdag 12 april, 15.30 uur - 17.30 uur.

Politici en journalisten lijken volledig in de ban te zijn van sociale media zoals Twitter. Het Center for Politics and Communication aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseert op dinsdag 12 april een discussiebijeenkomst over Twitter, politiek en journalistiek.

Interviews worden steeds vaker vervangen door het citeren van tweets; publieke opinies worden vervangen door het verwijzen naar trending topics op Twitter; actief Hyven, Facebooken, Twitteren en YouTuben wordt door vele politici als een effectiever politiek campagnemiddel gezien dan het folderen op de markt.

Deze ontwikkelingen leiden tot de vraag hoe effectief het gebruik van al deze media is. Wordt de journalistiek er beter, betrouwbaarder en diverser van? Zorgen sociale media voor meer politieke betrokkenheid en kennis van burgers? Kunnen politici kiezers via Twitter overtuigen op hen te stemmen?

Tijdens de discussiebijeenkomst staan de veranderingen binnen journalistiek en politiek centraal. Ook wordt het belang van onderzoek naar de rol van sociale media besproken. Panelleden zijn Frederique de Jong (presentator BNR Mediazaken), Jan-Kees Emmer (adjunct-hoofdredacteur De Telegraaf), Marja Ruigrok (directeur marktonderzoekbureau Ruigrok | NetPanel en raadslid VVD Amsterdam), Harmen Binnema (voormalig Statenlid en Beste Webpoliticus 2011), Pieter Sabel (journalist de Volkskrant) en Peter Kerkhof (bijzonder hoogleraar Customer Media UvA). Het debat wordt geleid door Marjolein Moorman, universitair hoofddocent Politieke Communicatie aan de UvA en raadslid PvdA Amsterdam.


Locatie
Bushuis/ Oost-Indisch Huis
Kloveniersburgwal 48
1012 CX Amsterdam

Deelname
De bijeenkomst vindt plaats van 15.30-17.30 in de Heeren XVII-zaal van het Oost-Indisch Huis/Bushuis, Kloveniersburgwal 48, Amsterdam. Deelname is gratis, maar aanmelding is verplicht vóór vrijdag 8 april via ascor-secr-fmg@uva.nl.

Website Center for Politics and Communication: http://www.polcomm.org/.




Universiteit van Amsterdam