Ingezonden persbericht


http://www.beverwijk.nl/websites/beverwijk/website/default.asp?frameid=960&path=gwsitemanager/content/show/1

Witte sokken bijeenkomst gebiedsvisie Wijk aan Zee

Hoe ziet u Wijk aan Zee over vijfentwintig jaar? De gemeente Beverwijk organiseert voor de samenleving van Wijk aan Zee een witte sokken bijeenkomst over de gebiedsvisie Wijk aan Zee. Graag nodigen wij u uit voor deze inloopbijeenkomst op dinsdag 12 april 2011 om 19.30 uur tot 21.30 uur in de Moriaan, Dorpsduinen 4 te Wijk aan Zee.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 1 februari 2011 het plan van aanpak gebiedsvisie en bestemmingsplan Wijk aan Zee vastgesteld. Hierin staat dat de inwoners actief worden betrokken bij de totstandkoming van de gebiedsvisie en het bestemmingsplan.

Gebiedsvisie
In 2003 heeft de gemeenteraad de dorpsvisie 'Met zicht op zee' vastgesteld. Aanleiding voor het opstellen van de dorpsvisie was toentertijd een teruglopende aantrekkingskracht, achteruitgang van de ruimtelijke kwaliteit en een steeds groter verlies aan draagkracht voor de voorzieningen in het dorp. Op basis van de dorpsvisie is een aantal activiteiten gestart en zijn concrete projecten gerealiseerd, met als hoofddoelstelling een prettige woonomgeving en een attractieve familiebadplaats. In de Structuurvisie 'Beverwijk 2015+' is deze hoofddoelstelling overgenomen. De op te stellen gebiedsvisie is een ruimtelijk wensbeeld voor de lange termijn en geen korte termijn uitvoeringsprogramma. De kansen die in de gebiedsvisie worden aangegeven bieden mogelijkheden voor verschillende partijen om te investeren.

Samen aan de slag
Het opstellen van de gebiedsvisie Wijk aan Zee willen wij graag samen de bewoners, de ondernemers en andere betrokkenen aanpakken. Voor een inhoudelijke bijdrage worden werkgroepen samengesteld waar bewoners of andere belangstellenden aam kunnen meedoen. Ook wordt een representatieve klankbordgroep samengesteld om voorstellen te bespreken.

Witte sokken bijeenkomst
Om er achter te komen wat de Wijk aan Zeeër van Wijk aan Zee vindt, nodigt de gemeente ze uit voor een wandeling op witte sokken, door het voor hen zo bekende dorp. Niet zo maar een wandeling! Tijdens de avond wandelt iedereen (op witte sokken ) over een op de grond geprojecteerde plattegrond van Wijk aan Zee. Tijdens deze wandeling kan men vertellen en laten zien wat zij belangrijk vinden, en wat niet. Hoe zij Wijk aan Zee beleven. Een uitgelezen kans om te laten weten wat zij van Wijk aan Zee vinden! De gemeente zorgt voor de sokken.

De vragen
Centraal tijdens deze bijeenkomst staan een aantal vragen. Bijvoorbeeld wat voor betekenis heeft Wijk aan Zee voor u; waar zit dat in; wat valt u op; wat zou u willen behouden; wat is noodzakelijk voor de ontwikkeling van Wijk aan Zee en waar ziet u kansen Wijk aan Zee te verbeteren?

Belangstellenden zijn van harte welkom.