Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 12 april 2011

Autodesk deelt ideeën over innovatie met Europese topstudenten op WoodStEx 2011

Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft 106 studenten van 36 Europese opleidingen bij elkaar gebracht voor het eerste Autodesk European Technical Camp for Higher Education Student Experts. Het evenement, dat georganiseerd werd onder de naam WoodStEx, vond van 26 tot 28 maart plaats in Herrsching am Ammersee in Duitsland.

De Student Experts (StEx) die door Autodesk uitgenodigd zijn, paren uitstekende universitaire studieresultaten en goede technische vaardigheden aan een passie voor technologie en goede soft skills. Autodesk heeft zich tot doel gesteld deze talentvolle studenten bij te staan in hun professionele carrière, onder andere door ze gespecialiseerde trainingen aan te bieden.

Op WoodStEx 2011 konden de deelnemers bijvoorbeeld meer dan 20 technische trainingssessies bijwonen over de nieuwste technologische ontwikkelingen, hun inzichten en ideeën bespreken en delen met medestudenten en Autodesk-experts, en zes keynote VIP-presentaties volgen van vertegenwoordigers van Autodesk en gebruikers van de verschillende softwarepakketten van Autodesk.

Joe Astroth, Autodesk's Chief Education Officer over het evenement: 'Autodesk is er veel aan gelegen de studenten van vandaag de tools te leren om de uitdagingen van morgen aan te gaan. Met dit nieuwe evenement zetten we een belangrijke stap op dit gebied; door de studenten de ins en outs te vertellen van ontwerpsoftware en het gebruik ervan in het veld, bieden we ze een mooie opstap naar een hopelijk grootse carrière.'

De Student Experts werden tevens toegesproken door toonaangevende Autodesk-klanten, die de deelnemers onder andere vertelden wat er van ze verwacht wordt tijdens hun loopbaan, en hoe ze zich daarop kunnen voorbereiden.

WoodStEx 2011 oogstte ook lof uit de onderwijshoek. Zo liet Kate Jones, die het Engelse Formula Student-project begeleidt, namens the Institution for Mechanical Engineers (IMechE) weten dat het evenement wat haar betreft een uitgelezen mogelijkheid is om de werktuigbouwkundigen van de toekomst te ontmoeten. Het evenement draagt volgens haar bij aan een geleidelijke en gedegen overgang van studie naar werkend leven, waar uiteindelijk een complete sector van meeprofiteert.'

Educatie-initiatieven van Autodesk

Autodesk ondersteunt studenten en docenten met ontwerp-software, innovatieve programma's en andere hulpmiddelen die speciaal ontworpen zijn om de volgende generatie professionals te inspireren. Door docenten bij te staan op het gebied van wetenschap, technologie, werktuigbouwkunde en wiskunde, helpt Autodesk actief mee studenten voor te bereiden op hun toekomstige academische en professionele loopbanen. Wereldwijd ondersteunt Autodesk hogescholen en instituten door middel van kortingen, abonnementen, beurzen, trainingen, advies op het gebied van lesprogramma's en hulp aan de gemeenschap. Meer informatie over de educatie-initiatieven van Autodesk en de bijbehorende oplossingen is te vinden op: www.autodesk.com/education-emea.

-----------------------------